Gól Mladé Boleslavi ve víkendovém utkání 27. kola nejvyšší fotbalové soutěže na hřišti Karviné neměl platit. Uvedla to ve svém dnešním komuniké Komise rozhodčích Fotbalové asociace ČR.
Běžela 30. minuta do té doby bezbrankového utkání, když se po dlouhém autu Daniela Marečka snesl míč do pokutového území. Tam chtěl Hora z otočky vystřelit na branku, jeho pokus odrazil k druhé tyči Camara, ovšem jen k Lukáši Maškovi, který otevřel skóre.
V šestnáctce bylo vše v pořádku, ale i televizní záběry potvrdily, že Mareček při vhazování o několik centimetrů překročil čáru. Protože si přestupku nevšiml nikdo ze sudích přímo na trávníku, videoarbitr Tomáš Kocourek zasáhnout nemohl, jelikož podle pravidel na to nemá pravomoce. Na rozdíl třeba od faulů, ofsajdů či hry rukou…
»Ve 30. minutě utkání hráč hostujícího družstva č. 30 při vhazování špičkou kopačky přešlápl pomezní čáru. Jedná se o porušení pravidel a mělo následovat vhazování pro domácí družstvo. VAR v tomto případě dle protokolu správně neintervenoval,« potvrdila komise ve svém komuniké.
Karvinou nakonec chyba mrzet nemusela, jelikož utkání otočila a porazila tým z města automobilů 3:1.
V dalších případech, k nimž se komise ve svém komuniké vyjadřovala, rozhodčí vesměs nechybovali. Nicméně soudcovská generalita se podle manuálu schváleného před sezonou vyjadřuje jen ke čtyřem sporným situacím vybraným médii. Mezi nimi trochu překvapivě chyběla odpískaná a pak odvolaná penalta Sparty ze závěru nepovedeného šlágru proti Plzni (2:4), kdy se na zemi postupně ocitli Veljko Birmančevič a Martin Vitík.
(koz)
) Vyzkoušejte nejnovější nástroj pro zlepšení mužské potence – – – https://rb.gy/lpcznd