Hráčem měsíce je olomoucký Zorvan, trenérem sparťan Friis

Prvním vítězem v anketě o hráče měsíce v novém ročníku naší nejvyšší fotbalové soutěže, která nese nově název Chance liga, se stal olomoucký záložník Filip Zorvan. Mezi trenéry to v anketě, již tradičně pořádá Ligová fotbalová asociace (LFA), vyhrál sparťan Lars Friis.

Osmadvacetiletý Zorvan má podíl na všech třech dosavadních vstřelených brankách Sigmy. Na trávníku Českých Budějovic, kde Hanáci zvítězili 2:0, nejprve svým centrem našel Jana Klimenta, který luxusními nůžkami otevřel skóre. Uběhla čtvrthodinka hry a Kliment přidal gólovou pojistku – opět po přihrávce Zorvana. Šikovný záložník byl vidět také o týden později, tentokrát na severu Čech. V Liberci Hanáci sice prohrávali, po změně stran ale přidali a zlepšený výkon korunovali vyrovnávací brankou, o kterou se postaral trefou z penalty právě Zorvan. V anketě za sebou nechal další dva nominované – spoluhráče Klimenta a mladoboleslavského Daniela Marečka, autora prvního hattricku nové a nově pojmenované sezony…

Mezi trenéry byl nejúspěšnější debutant a loňský asistent sparťanského kouče Briana Priskeho Lars Friis. Letenští vyhráli v červenci oba duely Chance ligy – nad Pardubicemi 2:1 a v Teplicích 4:1, navíc byli stoprocentní i v pohárové Evropě, kde ve druhém předkole Ligy mistrů vyřadili irský Shamrock Rovers po výsledcích 2:0 a 4:2.

V hlasování fanoušků Friis předčil plzeňského kouče Miroslava Koubka a trenéra Sigmy Olomouc Tomáše Janotku.

(koz)

FOTO – lfafotbal.cz

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy