Góly nepadají a nepadají. Stoprocentní už je jen Sparta, Slovácko marně čeká na vstřelenou branku

AKTUALIZUJEME

Už jen jeden celek v naší nejvyšší fotbalové soutěži zůstává stoprocentní – mistrovská Sparta. Dosud druhá Viktoria Plzeň totiž nenavázala ve třetím kole Chance ligy na dvě předešlá vítězství a jen remizovala v Jablonci 0:0.

Celkově příliš branek nejen ve třetím dějství, ale už od počátku ligy nepadá. Nicméně duel na Střelnici rozhodně nenudil. Nabídl spoustu šancí, skvělé brankářské výkony a dvě neuznané trefy, jednu na každé straně.

Již v sedmé minutě po nepovedeném jabloneckém rohu poslal Kopic do šance Vydru, ale ten si nepohlídal ofsajdové postavení, jak následně odhalil VAR. Radost z gólu předčasná. A předčasná byla naopak i euforie na Střelnici v 84. minutě, kdy Martincově trefě po standardní situaci podle přezkoumání videem předcházelo hraní rukou. V závěru byli domácí blízko vítězné branky a Plzeň hodně podržel gólman Tvrdoň, ovšem s ohledem na dění na trávníku je remíza spravedlivá.

»Nemůžu být spokojený. První půli jsme odehráli dobře. Byli jsme lepší a měli víc finálních příležitostí, ale celé to je o kvalitě v závěru zakončení. Možná nám tam chybělo více důrazu a štěstí. VAR nám odvolal branku, asi jsme si to tam u toho ofsajdu měli více pohlídat. Rozhodně si myslím, že jsme z první půle měli vytěžit alespoň jednu branku. Druhá půle už byla vyrovnaná a každý chvilku tahal pilku. Noví hráči ještě zřejmě nejsou tak adaptovaní do našeho mužstva. Ztratili jsme tím nějakou stabilitu a Jablonec začal vystrkovat čím dál víc růžky. Nakonec můžeme být rádi, že to skončilo remízou. Nakonec je to bod z venku, z horké půdy Jablonce, který udělal pod vedením nového kouče velký pokrok. Bodu odsud si můžeme vážit,« citovaly webové stránky Jablonce plzeňského kouče Miroslava Koubka.

Jablonecký kouč Luboš Kozel byl i s bodem nakonec spokojen. »Před zápasem bych takový výsledek asi bral. Teď je to ale trochu zklamání, protože jsme ke konci vstřelili gól, který bohužel neplatil. Náš výkon v první půli byl sice snaživej, ale bez kvality nahoře. Nejnebezpečnější náš hráč byl vlastně Kuba Martinec, který tam skvěle vystřelil a brankář mu to vytáhl. Už jsem to viděl v síti. Našemu výkonu pomohli střídající hráči. Nestál proti nám vůbec lehký soupeř, Plzeň byla taky nebezpečná, zejména když měl balon Šulc. I my jsme měli šanci dát gól. Hlavně druhý poločas jsme spokojen s výkonem a ochotou hráčů pracovat. Ve výsledku je to asi zasloužená remíza,« řekl Kozel.

Jestliže existuje jeden tým, který ve třech kolech nedostal ani branku – pražská Slavia – tak po dnešku platí, že je i jeden takový, jenž ji ve třech duelech naopak nevstřelil. Smutná bilance trápí fotbalové Slovácko. Tři zápasy = skóre 0:3. Nic, čím by se člověk chtěl chlubit…

Na všem negativním by se mělo hledat i něco pozitivního. V případě Slovácka, které dne remizovalo na svém stadionu s Bohemians 1905 0:0, je to fakt, že navzdory své střelecké impotenci má na svém kontě už druhý bod. Ten první získalo hned na úvod, kdy překvpaivě obralo hlavního adepta na titul, pražskou Slavii, po rovněž bezbrankovém výsledku.

Zatímco červenobílí byli před čtrnácti dny zklamaní, »Klokani« musejí bod brát. Za celý zápas totiž ani jednou nevystřelili na branku a přestáli několik velkých šancí. Hrdinou dne byl brankář Reichl, který přitom před týdnem nesmyslným (ne)zákrokem zavinil prohru Bohemians v malém derby na Dukla.

Ale zpět ke Slovácku. To mezi oběma nerozhodnými výsledky s pražskými týmy padlo po Marečkově hattricku v Mladé Boleslavi a krčí se ve spodní polovině tabulky. »Dozadu to ještě šlo, ale dopředu jsme si toho vytvořili opravdu velmi málo,« litoval Roman West, kouč Slovácka.

A tak dnešní (ne)gólové představení zachraňoval večerní duel Sigmy Olomouc s Teplicemi. Hanáci navázali na povedená představení z úvodních dvou venkovních kol a díky dnešní výhře 2:1 jsou dokonce již na třetí příčce tabulky, a to díky skóre i před Plzní.

Dnešní duel s Teplicemi, které tak zůstávají stále bez bodu, rozhodla zkraje druhé půle obrovská minela hostujícího kapitána Marečka. Ten v pozici posledního nepochopitelně daroval míč Janu Klimentovi, a ten se stal hrdinou dnešního večerního utkání.

* * *

Slovácko – Bohemians 1905 0:0

Rozhodčí: Pechanec – Kříž, Kotalík – Berka (video). ŽK: Cicilia, Doski, Reinberk, Blahút – J. Matoušek, Jánoš, Ristovski, Kovařík, Hybš. Diváci: 4443.

Slovácko: Heča – Reinberk (78. F. Souček), Vaško (68. Blahút), Hofmann, Doski – Havlík, Trávník – Ndefe, Kohút (78. Novotný), Petržela (68. Azevedo) – Cicilia (46. Kozák). Trenér: Roman West.

Bohemians 1905: Reichl – Shejbal (61. A. Kadlec), Hůlka, Vondra, Hybš – Jánoš (70. V. Novák), A. Čermák, Hrubý (88. Jindřišek) – J. Matoušek (70. Ristovski), Hilál (61. Drchal), Kovařík. Trenér: Jaroslav Veselý.

FK Jablonec – Viktoria Plzeň 0:0

Rozhodčí: Všetečka – Váňa, Hádek. ŽK: Beran, Alégué, 65. Martinec, 79. Nardini – Dweh. Diváci: 3511.

Jablonec: Hanuš – Martinec, Tekijaški, Cedidla – Čanturišvili, Nebyla (72. Kanakimana), Beran, Polidar – Fortelný (72. Nardini), Alégué (90. D. Souček) – Schánělec (49. Hollý). Trenér: Luboš Kozel.

Plzeň: Tvrdoň – Dweh, Hranáč, Jemelka – Kopic, Kalvach, Červ, M. Havel – Šulc (86. Ricardinho) – M. Vydra (71. Slončík), Vašulín (55. Metsoko). Trenér: Miroslav Koubek.

Sigma Olomouc – FK Teplice 2:1 (1:1)

Branky: 11. Spáčil, 54. Kliment – 14. Trubač. Rozhodčí: Orel – Mokrusch, Kotík – Kocourek (video). ŽK: Spáčil – Cykalo, Mičevič. ČK: Cykalo (Teplice). Diváci: 4619.

Olomouc: Koutný – Hadaš, Dohnálek, Pokorný, Sláma – Breite, Spáčil (74. Langer) – Navrátil (74. Šíp), Zorvan, Fiala (55. Mikulenka) – Kliment (87. Juliš). Trenér: Tomáš Janotka.

Teplice: Ludha – Mareček, Cykalo, Mičevič (61. Labík) – Švanda (78. Radosta), Jukl, Beránek (68. Vachoušek), Harušťák – Trubač – Horský (78. Svatek), Čerepkai (61. Gning). Trenér: Zdenko Frťala.

1.Sparta33008:29
2.Slavia32105:07
3.Olomouc32105:27
4.Plzeň32104:17
5.Liberec31114:34
6.Jablonec nad Nisou31112:14
7.Bohemians 190531112:23
8.Mladá Boleslav21013:23
9.Ostrava21012:23
10.Hradec Králové21011:13
11.Karviná21012:33
12.Dukla31022:53
13.Slovácko30210:32
14.Pardubice20021:30
15.Teplice30032:70
16.České Budějovice20020:60

(koz)

FOTO – fkjablonec.cz

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy