Fotbalisté Sparty se v případě výhry nad Ostravou přiblíží k obhajobě titulu

V úterý jsou v první fotbalové lize na programu dva zápasy 3. kola nadstavbové skupiny o titul. Vedoucí pražská Sparta přivítá od 19.30 Ostravu. Pokud Letenští zvítězí a jejich městský rival Slavia ve středečním šlágru neporazí doma Plzeň, s předstihem obhájí titul. Od 17.00 má výkop utkání Mladá Boleslav – Slovácko.

Sparta v sobotním derby navzdory půlhodinovému oslabení remizovala se Slavií bez branek a udržela před ní v čele tabulky čtyřbodový náskok. »Jsme o jeden zápas blíž titulu, není ale konec. Bude to ještě boj. Je úžasné být součástí takového boje, v němž proti sobě stojí po celou sezonu takové dva týmy,« řekl dánský trenér Pražanů Brian Priske, který v den utkání oslaví 47. narozeniny.

Letenští od dubna 2018 bodovali v lize s Ostravou v 15 utkáních po sobě a doma s ní v nejvyšší soutěži od srpna 2014 neprohráli 11 zápasů v řadě. Pražané zdolali Baník v obou duelech této ligové sezony, naposledy ho v dubnu na Letné přestříleli 4:3.

Proti Slezanům budou kvůli karetním trestům postrádat kapitána Ladislava Krejčího, záložníka Qazima Laciho a křídelníka Lukáše Haraslína, který byl v derby vyloučen. »Jdeme do 33. ligového utkání, takže je normální, že dochází ke kumulaci karetních trestů. Máme silný a široký kádr, takže teď budou mít možnost další hráči ukázat své kvality,« uvedl Priske.

Sparta doma v lize v této sezoně v 16 duelech jako jediná neprohrála a s 42 získanými body z celkových 80 je tam nejlepším týmem. Naopak Ostrava pět kol po sobě nezvítězila a v nadstavbě prohrála oba zápasy. Venku v lize prohrála dvakrát po sobě a inkasovala při tom devět branek, získala tam ale 25 z celkových 45 bodů v ročníku.

»Rozhodně neskládáme zbraně. Boleslav se v tabulce dostala před nás, ale je ve hře ještě devět bodů a já věřím tomu, že situace je pořád otevřená. Čekají nás velmi těžké dva zápasy venku, ale nedávno jsme právě na Spartě dokázali tři branky vstřelit. Inkasovali jsme ale čtyřikrát a v tom se určitě musíme zlepšit, jestli chceme být úspěšnější,« konstatoval trenér Baníku Pavel Hapal, který ve Spartě působil jako hráč i kouč.

Mladá Boleslav zvítězila v sobotu v Ostravě 1:0 a vystřídala ji na čtvrtém místě. »Slovácko bude silný soupeř a očekávám podobně vyrovnaný souboj, jaký jsme absolvovali v Ostravě,« podotkl trenér David Holoubek.

Středočeši v nejvyšší soutěži neporazili tým z Uherského Hradiště šestkrát po sobě a v 10 z posledních 11 duelů. Slovácko, jehož končící trenér Martin Svědík dříve Boleslav vedl, však vyhrálo v jarní části ligy jediný z 13 zápasů. Mezi týmy je šestibodový rozdíl.

»Pohled na tabulku je jasný a výmluvný. Jen výhra v Mladé Boleslavi nás ještě udrží ve hře o čtvrté místo, jakákoliv ztráta bude z tohoto směru fatální a naše naděje skončí,« prohlásil asistent trenéra Slovácka Jan Palinek.

Třetí nadstavbové kolo pokračuje až do čtvrtka. Ve středu Slavia hostí Plzeň, o den později jsou na programu tři utkání ve skupině o záchranu.

* * *

Skupina o titul – 3. kolo:

Úterý 14. května: 17.00 Mladá Boleslav – Slovácko, 19.30 Sparta Praha – Ostrava.

Středa 15. května: 19.30 Slavia Praha – Plzeň.

Skupina o záchranu – 3. kolo:

Čtvrtek 16. května: 17.00 Bohemians Praha 1905 – Karviná, Jablonec – Pardubice, 19.30 Zlín – České Budějovice.

(koz, čtk)

FOTO – sparta.cz

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy