Dvě šibenice – a Plzeň má výhru. Boleslav spalovala šance a jen remizovala

AKTUALIZOVÁNO

Fotbalisté Viktorie Plzeň jsou blízko play off o Evropskou ligu. V dnešním úvodním duelu třetího předkola vyhráli nad ukrajinským Kryvbasem Kryvyj Rih 2:1 v jeho venkovním azylu v Košicích.

»Domácí« tým vedl od 20. minuty, když se trefil Prince Kwabena Adu. Obrat byl ale famózní! Krátce po změně stran vyrovnal při své premiéře teprve šestnáctiletý Jiří Panoš, který se trefil famózně z dálky do levé šibenice soupeřovy svatyně. Oslavy byl obrovské, navíc šlo o významný zápis do statistik – mladík z plzeňské akademie se stal nejmladším tuzemským střelcem v pohárové historii. Obrat dokonal v 69. minutě střídající Daniel Vašulín po krásné akci Pavla Šulce – a věřte, nevěřte, trefil stejný horní roh jako Panoš…

»Výhra se rodila velmi těžce, což jsme všichni viděli. Jsem rád za výkon mužstva i za oba střelce, ale ještě nemáme vyhráno. Rozhodne se v odvetě,« řekl kouč Plzně Miroslav Koubek.

Těžší to bude mít za týden ve třetím předkole Evropské konferenční ligy Mladá Boleslav, jež dnes doma remizovala s izraelským Hapoelem Beer Ševa. Skóre otevřel v 39. minutě z penalty host ze Sparty Patrik Vydra. »Byl jsem předem přesvědčený, že penaltu kopnu tam, kam jsem ji nakonec kopnul,« prozradil po zápase Vydra.

Hosté srovnali v 50. minutě zásluhou Tomera Yosefiho a byl to pech ne nepodobný tomu, jaký zažívají čeští sportovci na pařížské olympiádě. Nepříliš nebezpečnou střelu totiž tečoval do protipohybu brankáře Trmala kapitán Středočechů Marek Suchý.

https://twitter.com/PushGoals/status/1821595468906033603

A dál? Boleslav si vypracovávala jednu tutovku za druhou, ovšem hostující brankář Eliasi chytal jako pánbůh a několikrát předvedl tygří skok, díky němuž by mohl být i hráčem kola v EKL. »Nejsme spokojení s výsledkem, protože jsme měli šance, abychom utkání vyhráli, ale zároveň musím ocenit individuální kvality soupeře, který má hráče, jaké v naší lize neběhají. Pro boleslavské hráče to byla velká zkušenost. Jsme v poločase a přichystáme se na odvetu, kterou se budeme snažit zvládnout vítězně,« řekl mladoboleslavský trenér David Holoubek a litoval neproměněných obrovských šancí v závěru, kdy měli na kopačkách vítězné góly Solomon a Kostka. »Chybělo více štěstí. Cením si, že se do nebezpečných zakončení a do šancí dostáváme, věřím, že je jenom otázka času, kdy je začneme proměňovat,« citovaly Holoubka stránky boleslavského klubu.

* * *

3. předkolo Evropské ligy:

Kryvbas Kryvyj Rih – Viktoria Plzeň 1:2 (1:0)

Branky: 20. Adu – 48. Panoš, 69. Vašulín. Rozhodčí: Gishamer – Riedel, Schreiner – Schüttengruber (video, všichni Rak.). ŽK: Adu, Dibango, Vakulko – Panoš, Vašulín.

Kryvbas: Kliščuk – Ponědělnik, Romančuk, Steckov, Dibango – Bizimana – Kuzyk (66. Drambajev), Tverdochlib (55. Luňov), Vakulko (81. Matteo Amoroso), Mykytyšyn (66. Sosah) – Adu (81. Kožuško). Trenér: Jurij Vernydub.

Plzeň: Tvrdoň – Dweh, Hranáč, Jemelka – Kopic, Kalvach, Červ (90.+5 Sojka), Havel (90.+1 Mosquera) – Šulc (90.+1 Jirka), Panoš (64. Slončík) – Vydra (46. Vašulín). Trenér: Miroslav Koubek.

3. předkolo Evropské konferenční ligy:

FK Mladá Boleslav – Hapoel Beer Ševa 1:1 (1:0)

Branky: 39. Vydra z pen. – 50. Yosefi. Rozhodčí: Hyytiä – Lamppu, Leppänen (všichni Fin.) – Higler (video, Niz.). ŽK: Mašek, Kostka – Turgeman, Lopes, Šušenačev, Kozuch (trenér). Diváci: 3766.

Mladá Boleslav: Trmal – Kostka, Suchý (90.+4 Králik), Král, Fulnek – Langhamer (78. Sakala), Vydra – Kušej, Mareček (78. John), Mašek (64. Buryán) – Ladra (64. Pulkrab). Trenér: David Holoubek.

Hapoel: Eliasi – Mizrahi, Blorian, Tibi, Lopes – Gordana, Elias (64. Kangwa) – Ahmad (86. Peretz), Yosefi (74. Sefer), Hatuel (64. Ganah) – Turgeman (74. Šušenačev). Trenér: Ran Kozuch.

(koz)

FOTO – fkmb.cz, fcviktoria.cz

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy