Dáma ČR 2024: Finalistky soutěže podpořili zpěváci i slavný atlet

Styl a elegance – to jsou dvě hlavní kritéria soutěže Dáma České republiky, které se mohou zúčastnit ženy ve věku 35 až 50 let. Případné zájemkyně však mají letos smůlu, štěstí mohou zkusit v některém z dalších ročníků. Dvanáctka letošních finalistek už má totiž za sebou soutředění v Chorvatsku a před několika dny se dokonce představila novinářům během tiskové besedy v pražském cafe baru Locál v Gorazdově ulici. Příjemné a zároveň veselé odpolední setkání moderoval zpívající spisovatel Richard Sacher, který všechny dámy vtipně vyzpovídal.

Richard nebyl jedinou známou tváří, která do kavárny Locál dorazila. Finalistky soutěže Dáma České republiky 2024 (zkráceně Dáma ČR 2024) přišli podpořit také rocková zpěvačka Ina Urbanová, kapelník skupiny Maxíci a bývalý člen Maxim Turbulenc Pavel »Kyklop« Vohnout a atletický mistr Evropy Jiří Mužík, který v současnosti pořádá sportovní kempy pro děti a mládež a také tréninky pro různé věkové kategorie.

Poté, co Richard Sacher položil několik otázek každé soutěžící, předal mikrofon zmíněným osobnostem. Ina Urbanová složila všem dvanácti ženám hold za jejich odvahu a prozradila, že si nedokáže představit, že by se do soutěže aktivně zapojila. »Moje taneční vystoupení v rámci volné disciplíny by bylo opravdu zlatým hřebem programu,« zasmála se a dodala, že raději zůstane v roli porotkyně. Mimochodem – finále soutěže Dáma ČR 2024 se uskuteční ve středu 18. prosince ve Strašnickém divadle v Praze za účasti veřejnosti a poroty složené z umělců, sportovců, spisovatelů a podnikatelů.

Atlet Jiří Mužík pronesl několik inspirativních vět na téma sport a zároveň pozval všechny přítomné a jejich příbuzné na svoje tréninky a kempy. Kyklop z kapely Maxíci se svěřil, že u něj mají šanci všechny dámy, poněvadž nemá žádný vyhraněný typ. Na tiskovou besedu přispěchal doslova na poslední chvíli, protože ho zdržely pracovní povinnosti a navíc měl problém najít volné místo k parkování.

»Všechny finalistky se nedávno zúčastnily soustředění v chorvatském Drveniku či Trpanji. Natočily svoje medailonky, které se objeví na webových stránkách a také je promítneme během slavnostního finále ve Strašnickém divadle. Chybět nebude ani umělecký program. Vstupenky jsou již nyní k mání na oficiálních internetových stránkách. Výtěžek z akce poputuje na děti z dětských domovů,« prohlásila Lucy Junk ze společnosti StockholmDream Production, která soutěž pořádá ve spolupráci se spolkem Galerie Silných Srdcí.

A pozor – Dáma České republiky má svoji »starší sestru«! Pravidelně se totiž koná také soutěž Dáma roku. Ta je pro změnu zaměřena na ženy, kterým již bylo 50 let. Finále letošního ročníku se odehraje rovněž ve Strašnickém divadle, ale již ve čtvrtek 24. října 2024.

(mac)

FOTO – StockholmDream Production

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy