Německého prezidenta nechali v Kataru půl hodiny čekat na emíra na schodech

Německý prezident Frank-Walter Steinmeier čekal asi půl hodiny nahoře na rampě schodů k letadlu na katarského emíra, s nímž přijel na schůzku do Dauhá. Informoval o tom deník Bild.

Podle zprávy Steinmeier přistál v Dauhá ve středu ráno, aby jednal s katarským emírem šejkem Tamimem bin Hamadem Al Tháním. »Emír zřejmě nebyl připraven Steinmeiera po přistání přijmout,« píše publikace s tím, že prezident na šejka čekal na schodech letadla »s nespokojeným výrazem a rukama složenýma na prsou«. Noviny poznamenávají, že na dotaz vedoucího protokolární služby bylo německé straně sděleno, že »prezident měl na letišti vypít čaj, aby zabil čas«, což »Steinmeier zřejmě nechtěl udělat a raději čekal nahoře na rampě« téměř půl hodiny ve třicetistupňovém vedru.

Bild upřesňuje, že katarský emír působí jako důležitý prostředník při jednáních o propuštění izraelských rukojmích s radikální palestinskou organizací Hamás.

Steinmeier předtím vykonal oficiální návštěvu Izraele, kde se setkal se svým izraelským protějškem Jicchakem Herzogem a vyjádřil solidaritu židovskému státu v boji proti Hamásu. Poté Steinmeier navštívil Omán a Katar.

(cik, TASS)

Související články

1 KOMENTÁŘ

  1. Střední Východ už na Evropu z vysoka .s..e… . Viz. to, jak Afričané v Nigérii vypráskali válečného štváče Fialu a neschopného ministra Síkelu v Egyptě.

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy