Při důlním neštěstí na jihu Polska zahynuli dva horníci, osm lidí se pohřešuje

Při neštěstí v černouhelném dole Pniówek na jihu Polska zahynuli dva horníci, záchranáři stále pátrají po osmi lidech. Příčinou byl pravděpodobně výbuch metanu, oznámila na twitteru společnost JSW, která důl v Pawlovicích ve Slezském vojvodství vlastní. Více než desítka horníků byla zraněna, 12 z nich lékaři hospitalizovali, devět s vážnými popáleninami, uvedla stanice TVN24.

Dolem otřásla exploze krátce po půlnoci, zhruba 1000 metrů pod povrchem, napsal server onet.pl. Na místě bylo v tu dobu 42 horníků, 39 z nich se podařilo dostat na povrch. Dva pohřešované pracovníky dolu našli záchranáři, lékař u nich konstatoval smrt. Po jednom horníkovi se stále pátrá.

Pohřešováno je podle JSW také sedm příslušníků záchranného týmu, se kterými během zásahu ztratili kolegové kontakt. Podle TVN24 podle všeho při záchranné akci došlo k dalšímu výbuchu.

“V myšlenkách a modlitbách jsem s rodinami zesnulých horníků dolu Pniówek. Boj o nalezení pohřešovaných stále pokračuje,” napsal na twitteru polský premiér Mateusz Morawiecki.

(čtk)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy