Herecký koncert v podání Jiřího Langmajera a Petry Hřebíčkové na prknech Komorního divadla Kalich

Komorní divadlo Kalich uvedlo v české premiéře hru V závěji britského autora Petera Quiltera. V této půvabné komedii ze života se v režii Jakuba Nvoty představila poprvé na divadelních prknech herecká dvojice Jiří Langmajer a Petra Hřebíčková v rolích Patricka a Judith.

Venku zuří vánice, která působí jako konec světa. Vycházet z domu se nejenom nedoporučuje, ale dokonce je to i zakázané. A přesto někdo zabuší na Patrickovy dveře. Sousedka Judith si totiž nutně potřebuje vypůjčit pár vajec. Od tohoto momentu autor rozehrává vtipnou smršť dialogů a situací kde nelze jen tak předpovědět co všechno se může stát, když jsou dva naprosto odlišné lidé nuceni spolu strávit jeden celý den a noc. Zaskočený a zoufalý Patrick se marně snaží zbavit nevítané návštěvy poněkud ztřeštěné Judith.

Každá následující situace a replika je nepředvídatelná a vám postupem času dojde, že takový je prostě život. Jak v průběhu hry zazní: »Nebudeme nic předjímat. Až k té katastrofě dojde, tak si ji prostě užijeme.« Oba protagonisté předvádějí vlnu jiskrných dialogů a vtipných situací, které překvapí, pobaví a pohladí po duši.

Komorní divadlo Kalich, dříve známé jako Divadlo v Rytířské, zahájilo svou činnost v Praze 1 v roce 2012 premiérou hry Frankie & Johnny s Terezou Kostkovou a Alešem Hámou. V současné době má v repertoáru přes 15 činoher a 20 dětských představení. V hvězdně obsazených komediích se diváci mohou těšit například na Jiřího Langmajera, Petru Hřebíčkovou, Marka Němce, Adélu Gondíkovou, Terezu Kostkovou, Aleše Hámu, Petra Kostku, Pavlu Tomicovou, Carmen Mayerovou, Václava Koptu a další. V budově divadla, jejíž historie sahá do 17. století, jsou dochovány barokní klenby i nástropní fresky a je tak umocněn kulturní zážitek.

(mac)

FOTO – archiv Komorního divadla Kalich/V závěji

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy