Poslední z duelů velké trojky je tu: Plzeň přivítá ve šlágru Spartu

Třinácté kolo fotbalové Chance ligy přinese poslední z duelů velké trojky v rámci první poloviny soutěže. Třetí Plzeň v neděli přivítá druhou Spartu a v zádech bude mít vyprodanou Doosan Arenu. Oba týmy zatím v utkáních velké trojky tahaly za kratší konec – na půdě vedoucí Slavie prohrála Viktoria vysoko 0:3, Sparta pak 1:2.

V posledních dvou sezonách proti sobě Plzeň i Sparta nastupovaly s vědomím, že jeden z nich je v čele tabulky. Před dvěma lety na podzim »rudí« na plzeňského lídra ztráceli dokonce devět bodů, ale nečekaná výhra ve Štruncových sedech po gólu Davida Pavelky odstartovala proměnu týmu kouče Briana Priskeho a následnou stíhací jízdu až za titulem. Při ní, mimochodem, na jaře zdolal Viktorii doma 2:1 gólem Ladislava Krejčího z penalty ve 14. minutě nastaveného času.

A minulá sezona? Tam je zase nezapomenutelná vysoká porážka Sparty ve městě piva 0:4, která málem Letenské vykolejila. Na konci však stejně slavili titul, navíc Plzeň zdolali na jejím stadionu i ve finále poháru.

Tentokrát se nicméně oba tivalové dívají na záda první Slavii z úctyhodné vzdálenosti. Sparta ztrácí šest bodů, Viktoria dokonce sedm. Pokud by v neděli ve vzájemném souboji remizovaly a červenobílí splnili povinnost a vyhráli v posledním dosud neodehraném pražském derby půlsezony nad Duklou, byl by rozdíl osmi, resp. devítibodový. Mimochodem, tak velký nebyl mezi lídrem a druhým v pořadí tři roky!

Celé trio se vyrovnává s náročným programem, kdy si uprostřed týdne plnilo pohárové »povinnosti«. Jediný, kdo neprohrál, byla Plzeň, ale na hřišti PAOKu Soluň přišla o tříbodový zisk v nastaveném čase. Západočeši prožívají jeden z nejtěžších týdnů vůbec. O minulém víkendu se představili na horké půdě v Ostravě, kde vyhráli 3:1. »Bavili jsme se o tom, že tenhle týden je pro nás strašně důležitý,« uvedl asistent trenéra Plzně Jan Trousil.

Důležitost však bude mít následující dějství například i pro České Budějovice, které dosud získaly jen jediný bod a peloton jim uniká. Svěřenci trenéra Františka Straky se představí v sobotu v Hradci Králové. Atraktivní bude například duel olomoucké Sigmy s Jabloncem, tedy dvou týmů, kterým se letos daří, nebo měření sil dvou ambiciózních celků, jež však zůstávají trochu za očekáváním – Liberce se Slováckem.

* * *

Program 13. kola Chance ligy

Sobota:

13.30 Liberec – Slovácko

16.00 Pardubice – Ostrava, České Budějovice – Hradec Králové

19.00 Olomouc – Jablonec

Neděle:

13.00 Teplice – Bohemians 1905

15.30 Slavia – Dukla, Mladá Boleslav – Karviná

18.30 Plzeň – Sparta

(koz)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy