LKŽ píší Fialovi: Jménem žen a matek této republiky, zastavte válečné šílenství!

Levicové kluby žen (LKŽ) na Celorepublikovém setkání v Doubici odsouhlasily výzvu premiérovi Petru Fialovi (ODS), kterou mu zaslaly v dopise. Stojí v ní, že jsou účastnice setkání velmi znepokojené politickým vývojem v naší zemi.

»Politika Vaší vlády stále více zavléká naši zemi do existenční a společenské bídy,« varují LKŽ. »Na jedné straně se vynakládají nehorázné sumy peněz na zbrojení pro cizí státy a na straně druhé, nejsou peníze na školství, zdravotnictví, sociální služby a důchody pro české občany, ale zároveň si vy, politici, nestoudně zvyšujete platy, které neodpovídají odpovědnosti za vaši práci,« stojí v dopise.

Platy vrcholných politiků se zvýší o 6,9 procenta. O stejnou částku si polepší i soudci a státní zástupci. Rozhodla o tom minulý týden vláda. Tu kritizují účastnice Celorepublikového setkání v Doubici i za zahraniční politiku.

»Vláda se patolízalsky podřizuje našeptávání mocenským choutkám USA a NATO, které chtějí ovládnout svět. Pane premiére, důrazně Vás žádáme jménem žen a matek této republiky. Zastavte válečné šílenství! Vraťte Českou republiku na cestu mírového rozvoje a rozkvětu, dokud je ještě čas! Místo zbrojení požadujeme jednání o míru v Evropě i na Blízkém východu,« uzavírá LKŽ svoji výzvu s dodatkem, že »Slované byli vždy mírumilovnými národy a nikdy nevyvolávali války.«

(pk)

Související články

1 KOMENTÁŘ

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy