Umožníme chapadlu třebíčské chobotnice vést Kraj Vysočina?

O tom, že hnutí STAN (Starostové a nezávislí) v čele s nechvalně známým ministrem vnitra Vítem Rakušanem, který si rád v soukromí nechává říkat Don Vito, je zločineckou organizací par excellence, pochybuje dnes málokdo.

Kauza Dozimetr, jejíž rozuzlení díky zbabělosti soudců ve věci rozhodovat je v nedohlednu, hovoří asi za vše. Není se čemu divit, když 50 % protagonistů trestní kauzy je už po smrti pro porušení zásady organizovaného zločinu »ten, kdo mlčí, nezaskučí«.

Největší nebezpečí zločinecké organizace STAN spočívá v tom, že se umně schovává do hávu regionálních uskupení, v nichž získává politickou a zejména ekonomickou moc v jednotlivých obcích a krajích.

Heslem strany STAN je 3x K, tj. korupce-klientelismus-kokain. Ukázkovým příkladem této strategie je město Třebíč, kde politické hnutí PRO Třebíč, společně se hnutím ANO, ovládá místní radnici. Korunním princem hnutí PRO Třebíč je Adam Joura, kterého nominovali Starostové pro Vysočinu na hejtmana. Nikomu nevadí, že tento šikula od roku 2022, co začal působit v zastupitelstvu Třebíče, získal od města pro své firmy Archeon Stavby a Archatt památky real zakázky v hodnotě bezmála za 30 000 000 Kč. Transparentně, jak jinak?

Jablko nepadlo daleko od stromu, jeho matkou je bojovnice proti svobodě slova exkomisařka EU za ANO Věra Jourová, známá z kauzy »Budišov«, a dědem je agent StB Jiří Špak, který by měl jistě z vnuka radost.

Pokud voliči reprezentantům horáckého Palerma nevystaví stopku, zakázky pro rodinné firmy, tím pádem i desátky pro STAN, se posunou o další úroveň a to na stovky miliónů. Pro tuto činnost budou Donem Vitem vybaveni, šifrovanými telefony, které se mu osvědčily v praxi na ministerstvu vnitra. On dobře ví, jak ztížit práci orgánům činných v trestním řízení.

Nesmíme dovolit, aby Vysočinu proměnili v Sicílii 19. a 20. století. Doufám, že si volič konečně uvědomí, že Českou republiku organizovaný zločin stojí ročně desítky a možná i stovky miliard korun. Jedná se o peníze, které by mohly být využity např. ve zdravotnictví, školství a dalších odvětvích důležitých pro občany ČR.

Luděk Růžička, právník a publicista, předseda hnutí Má vlast ČMS

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy