Šanghaj do roku 2027 plně přejde na autobusy a taxíky na bázi nových energií

Podle nejnovější aktualizace pracovního plánu města týkajícího se dopravní infrastruktury a vybavení se Šanghaj chystá do konce roku 2027 kompletně přejít na vozidla na nové energie (NEV).

Od roku 2024 do roku 2027 plánuje Šanghaj nahradit v průměru více než 9 % z celkového počtu veřejných autobusů a taxíků vozidly NEV ročně. Odhaduje se, že město v tomto období nasadí celkem 6200 NEV autobusů a 11 000 NEV taxíků.

Šanghaj se zavázala postupně vyřadit své zastaralé autobusy a intenzivně rozvíjet různé typy autobusů na nové energie, například čistě elektrické. Bude také pilotně testovat autobusy s palivovými články a zároveň zajistí, aby všechna nová a modernizovaná vozidla byla modely na nové energie, přičemž průměrný roční počet modernizovaných autobusů na nové energie by měl činit přibližně 1550.

Během tohoto období bude v zásadě vyžadováno, aby všechny nově přidané nebo modernizované městské taxíky byly vozy NEV, přičemž podle pracovního plánu se očekává průměrný roční počet aktualizací přibližně 2800 taxíků.

Město rovněž posílí údržbu baterií autobusů, zpřísní požadavky na výkonnost baterií a včas provede výměnu napájecích baterií autobusů, přičemž se odhaduje roční aktualizace 500 sad baterií autobusů.

(Xinhua)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy