Azov chce dělat turné po naší zemi a my si na něj máme kupovat lístky za 500 Kč

Copak se skutečně už všichni pomátli? Americký kongres rozhodl, že: »Američané NESMÍ cvičit neonacisty praporu Azov.« Od roku 2017 až dosud obsahují americké dodávky zbraní Ukrajině následující dodatek: »Žádný z prostředků nesmí být použit k poskytování zbraní, výcviku ani žádné další asistenci pluku Azov.«

Zákaz přitom USA zavedly kvůli historii pluku spojené s extremismem a neonacismem. Azov vznikl v roce 2014 jako uskupení nacionalistických skupin a obdivovatelů třetí říše a Adolfa Hitlera. Jeho prvním velitelem byl extremista a rasista známý pod přezdívkou »Bílý vůdce« Andrij Bileckyj. Kořeny pluku, původně nazývaného Batallion, tedy prapor, však sahají do roku 1982, kdy charkovští ultras založili skupinu Sekce 82. V roce 2014 po státním převratu – pod názvem Majdan – byla tato sekce transformována na policejní jednotku zvláštního určení zvanou Batallion AZOV. Nyní je součástí Národní gardy Ukrajiny, má policejní a vojenskou pravomoc a spadá pod jurisdikcí Ministerstva vnitra Ukrajiny.

Ještě v roce 2022 vyšel v ČR na Seznamu článek pod tímto titulkem: Pluk Azov: Elita ukrajinské armády, nebo »nový Tálibán«? Cituji z článku: Duchovní otec Azova, později ukrajinský poslanec Andrij Bileckyj, ještě před vznikem oddílu prohlásil: »Údělem Ukrajiny je stanout v čele bílé rasy během poslední křížové výpravy proti podlidem, jimž vládnou Semité.« V článku bylo foto s popisem: Bojovníci napojení na ukrajinskou ultranacionalistickou stranu Pravý sektor skládají přísahu věrnosti k dobrovolnickému praporu Azov.

Například Zpráva OSN z roku 2016 píše o podezření z válečných zločinů – rabování, znásilňování, mučení zajatců. A právě kvůli tomu zrušil Kongres Spojených států nabídku, že USA budou pomáhat při výcviku ukrajinských dobrovolníků.

V roce 2022 se ale již začaly objevovat v našem tisku následující titulky: Pluk Azov – Ukrajinští andělé spásy, nebo nacisté a brutální žoldáci? A dnes se snaží naše média udělat z Azova už jen ty »anděly spásy«.

Azov udržuje mezinárodní vztahy s pravicově extremistickými organizacemi v Evropě i ve světě a rekrutuje zahraniční bojovníky i z USA. Je v něm zastoupeno až 22 zemí. Nyní jde pluku Azov a naší vládě o to, aby se další zemí stala Česká republika!

Proti tomu ROZHODNĚ PROTESTUJEME!

Vladimíra Vítová, České míové fórum

Související články

3 KOMENTÁŘŮ

  1. Samozřejmě ,že já jako narozený v roce 1951 v pohraničí v Trutnově nemohu posuzovat období od roku 1945 ,ale dnes mohu konstatovat ,že komunisté měli pravdu i po odsunu Němců, zde byla obrovská skupina fašistů ,ba i nácků které bylo nutné eliminovat.Dnešni fašistická vláda toto potvrzuje.

  2. Drzost ukrajinských nacistů nezná mezí.
    🤬🇺🇦Ukrajinský premiér Denys Šmyhal na svém telegram-kanálu vzkazuje Slovensku:

    Zrušení sankcí proti Lukoilu není předmětem diskuse a vydírání a vyhrožování si laskavě nechte od cesty. Sankce zavedené Ukrajinou nejsou hrozbou pro energetickou bezpečnost Slovenska. Tou hrozbou je Rusko.

    Sledujte @neCT24  | 42TČen

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy