Ostrava i Mladá Boleslav si jedou pro postup. Zůstanou české kluby stoprocentní?

Fotbalisté Ostravy a Mladé Boleslavi budou chtít v zítřejších odvetách druhého předkola Konferenční ligy ztvrdit na hřištích soupeřů postup, na který zadělali výhrami v úvodních duelech přesně před týdnem.

Důležité budou zítřejší duely nejen z hlediska postupové matematiky, nýbrž i proto, že jde o český pohárový koeficient a z tohoto pohledu se pěkně kouká na dosavadní zápasovou bilanci našich klubů – čtyři zápasy = čtyři výhry. Ke dvěma zmiňovaným v Konferenční lize přidala pražská Sparta dvě vítězství nad irským Shamrockem Rovers ve druhém předkola Ligy mistrů.

nastoupí ve čtvrtek proti Urartu k venkovní odvetě 2. předkola Konferenční ligy. Baník před týdnem při návratu do pohárů po 14 letech zvítězil na Městském stadionu ve Vítkovicích nad Urartu 5:1 a v Arménii tak bude mít v zápase, který začíná v 17 hodin, luxusní náskok. Problémem však mohou být obrovská vedra, která přesahují 35 stupňů Celsia. »O to více jsem rád, že jsme zvládli to těžké utkání proti Jablonci. Pro morál mužstva to bylo velice důležité a mohli jsme tady odletět v dobrém naladění,« řekl kouč Baníku Pavel Hapal s poukazem na víkendový duel 2. kola Chance ligy, který skončil těsnou výhrou domácích 1:0.

Kouč Baníku předpokládá, že arménský soupeř bude mít na domácí půdě velkou snahu odčinit porážku. »Uvidíme, jak na to zareagují v sestavě. Ale je jasné, že se nám to budou snažit ještě maximálně znepříjemnit. Jak už jsem říkal, jsme v poločase dvojzápasu a teď musíme zvládnout i tu druhou, neméně těžkou polovinu,« citovaly Hapala internetové stránky slezského klubu.

O hodinu později než Baník nastoupí ve Vilniusu Mladá Boleslav, která před týdnem porazila na vlastním trávníku litevský Transinvest 2:0 díky trefám Tomáše Ladry a Vasila Kušeje již z prvního poločasu. »Chyběl mi tam jeden gól navíc,« přiznal kouč Středočechů David Holoubek.

Pro Mladou Boleslav to zítra bude jubilejní čtyřicáté utkání na evropské fotbalové scéně v desátém ročníku evropských pohárů, kterých se zúčastnila v nejúspěšnějším období (2006-24) své klubové historie. Z dosavadních devětatřiceti evropských duelů vyhrála patnáct, remizovala osm a prohrála šestnáct s vyrovnaným skóre 51:51.

V případě postupu českých týmů by na Baník čekal s pravděpodobností hraničící s jistotou favorizovaný osmifinalista loňského ročníku Ligy mistrů FC Kodaň, Boleslav by se utkala s lepším z dua Hapoel Beer Ševa – Černo More Varna.

(koz)

FOTO – fcb.cz

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy