Startuje extraliga. Na úvod v O2 areně Goliáš s Goliášem

Fanoušci domácího hokeje se dočkali, dlouhá letní pauza končí. Nový ročník extraligy startuje hned na úvod bitvou gigantů – zítra se v pražské O2 areně od 18.30 hodin utkají Sparta a Třinec, kompletní úvodní dějství nejvyšší soutěže je pak na programu ve středu.

Pražané se s Oceláři měli původně střetnout také v oficiální hrací den, ale nakonec ustoupili fotbalové Spartě, která ve středu v 18.45 proti Salcburku startuje své boje v Lize mistrů, kam se dostala po dlouhých 19 letech.

Hokejisté z metropole mají Slezanům co vracet. V posledních třech sezonách s nimi pokaždé nezvládli sérii play off, jednou finálovou, následně čtvrtfinálovou a v uplynulé sezoně semifinálovou. Oceláři již prohrávali 0:3 na zápasy a jako první tým v historii dokázali otočit nepříznivý stav na 4:3 a postoupit. Sparťané asi nikdy nezapomenou hlavně na šestý duel série, kdy v Třinci užuž slavili postup a pak inkasovali vyrovnávací trefu od Voženílka zpoza branky dvě desetiny vteřiny před koncem…

Nyní ještě nebudou boje v základní části tak třaskavé, ale i tak jde o hodně. Oceláři myslí na šestý titul v řadě, Sparta na prolomení série bez mistrovského poháru, která trvá dlouhých 17 let. Největším favoritem však bude pardubické Dynamo, jež v předešlém ročníku padlo ve finále právě s Třincem.

Herní systém soutěže je tradiční. Nejprve se odehraje 52 kol základní části. První čtyřka má jisté čtvrtfinále play off, týmy od 5. do 12. místa čeká předkolo. Třináctý v pořadí má po sezoně a čtrnáctý se utká v baráži s vítězem první ligy. Největším outsiderem je znovu Kladno.

(koz)

Související články

1 KOMENTÁŘ

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy