Sparta má posilu do zadních řad: Belgičana Cobbauta

Fotbalisté pražské Sparty hlásí další zahraniční posilu. Po postupu do Ligy mistrů dorazil na Letnou belgický obránce Elias Cobbaut, který má zkušenosti z Anderlechtu nebo Parmy a oblékl už také dres národního týmu. V Praze podepsal víceletý kontrakt.

Sparta potřebovala posílit obranné řady. Celou sezonu totiž bude postrádat levého wingbeka Imanola Garcíu. A tak reagovala. Na levou stranu totiž kromě čerstvého reprezentanta Matěje Ryneše připadá už jen Jaroslav Zelený, který je však od nové sezony více využíván ve stoperské trojici jako náhrada za bývalého kapitána Ladislava Krejčího, jenž již působí ve španělské lize v Gironě.

Variantou je i mladý Martin Suchomel, případně Tomáš Wiesner, ale ten by hrál takříkajíc přes nohu. Nyní tedy vytrhuje trn z paty belgická posila. Může hrát i ve stoperské trojici a v tom případě by byl variantou k Rynešovi právě zmiňovaný Zelený.

»Vzhledem k dlouhodobému zranění Imanola jsme cítili potřebu do obrany přivést ještě jednoho levonohého hráče,« uvedl na klubovém webu sportovní ředitel Sparty Tomáš Rosický. »Elias Cobbaut je už zkušeným stoperem se starty v zahraničních soutěžích. Je zvyklý hrát pod tlakem a loni absolvoval velmi dobrou sezonu v Mechelenu. Svou herní typologií a fyzickými parametry by měl dobře zapadnout do našeho stylu,« dodal Rosický.

Cobbaut se narodil v listopadu 1997 v Mechelenu, belgickém městě ležícím na cestě mezi Bruselem a Antverpami. Tam strávil i celou minulou sezonu, ovšem v létě se vrátil do Parmy. V Itálii však již působit nebude. A v Česku ho Sparta přivítala vtipným spotem made in Obecná škola

(koz)

Související články

1 KOMENTÁŘ

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy