Panák: příběh jak z Hollywoodu. Neměl už hrát fotbal, teď je novým kapitánem Sparty

Není to žádné překvapení a v podstatě jde o přirozenou volbu. Kapitánskou pásku ve fotbalové Spartě po Ladislavu Krejčím převezme jiný stoper Filip Panák, který ji koneckonců nosil i v minulých dvou mistrovských sezonách v momentě, kdy Krejčí nemohl nastoupit.

Panák je služebně nejstarším hráčem ze současného kádru. Na Letné kroutí už šestou sezonu v řadě. Během uplynulého ročníku odehrál nejvíc ligových minut ze všech sparťanů v poli – napříč soutěžemi to dělalo 42 zápasů. Vytíženější už byl jen gólman Peter Vindahl.

»Filip jde ostatním příkladem v tom, jak se nikdy a za žádných okolností nevzdává. Je ve Spartě respektovaný jako hráč i jako osobnost. Svěřit mu kapitánskou pásku proto byla přirozená volba,« uvedl na klubovém webu sportovní ředitel Tomáš Rosický.

Do Sparty přišel Panák na přelomu let 2018 a 2019, ale zdravotní trable ho nepustily na hřiště dlouhých dva a půl roku. Podstoupil tři operace kolene, do nohy se mu dostal zánět a fotbalista musel bojovat se selháním ledvin a jater. Bojoval o život a vypadalo to, že se na trávník nikdy nevrátí. Nakonec se tak stalo a jeho příběh by skoro vydal na hollwoodský trhák. Nyní se kruh uzavřel a Panák je kapitánem po Krejčím, jenž přestoupil do španělské Girony.

»Je to pro mě obrovská čest, ale zároveň i závazek. Cítím vůči fanouškům, zaměstnancům, realizačnímu týmu a kabině velkou odpovědnost. Pro mě osobně se navzdory tomu všemu tolik nezmění, chci být na hřišti stále stejný. O kompetence se budeme tak jako v minulých sezonách dělit s dalšími zkušenými kluky. Určitě to není o mně samotném,« uvedl Panák.

»Pany patří k oporám týmu a vůdčí roli měl už v posledních dvou sezonách. To, že volba padla právě na něj, je logickým krokem, a zachováváme díky tomu kontinuitu. Jeho charakter a houževnatost jsou pro ostatní příkladem. Zároveň je díky svým zkušenostem a klidu na hřišti i mimo něj obrovským přínosem pro celou kabinu. Bude mít samozřejmě oporu i v ostatních zkušených hráčích,« popsal důvody volby hlavní trenér Lars Friis.

(koz)

FOTO – sparta.cz

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy