Obhájce titulu končí již v osmifinále. Italská doba temna pokračuje

AKTUALIZUJEME

Pořád považujete Itálii za jednoho z největších fotbalových gigantů? Asi správně, ale výsledky reprezentace to nepotvrzují. Před dvěma lety chyběla »squadra azzurra« na mistrovství světa a nyní se loučí s EUREM v Německu již v osmifinále. Italové si po prohře se Švýcarskem 0:2 připsali nejhorší výsledek na klání starého kontinentu za posledních 20 let!

Naopak Švýcaři píšou jinou písničku. Díky brankám Rema Freulera a Rubéna Vargase vyrovnali svůj nejlepší výsledek v historii evropských šampionátů a Italy porazili po neuvěřitelných 31 letech! »Musíme se všem omluvit. Švýcarsko bylo lepší, my jsme zklamali a trápili se. Těžko se mi to vstřebává,« řekl italský gólman Gianluigi Donnarumma.

Tohle EURO nepřestává bavit. Padá docela dost branek a týmy, které byste bývali považovali za velké favority, už jsou rády, že si poradí s trpaslíky. Příklad za všechny? Bídná forma Italů, ale i Angličanů či Portugalců, naopak senzace v podobě Gruzínců a dalších »vzbouřenců«. Máme se nač těšit již teď…

A to ještě dnes k průběhu EURA, které nenudí se vším všudy, přispěli nikoli vlastní příčinou Němci a Dánové, jejichž osmifinálový zápas byl ve 35. minutě přerušen přibližně na dvacet minut kvůli bouřce a kroupám.

Pořadatelská země nakonec slaví postup po totožném výsledku 2:0. Ale smutým hrdinou byl Joachim Andersen. Nejprve dal gól, který neuznali sudí pro ofsajd spoluhráče, a vzápětí on sám vyrobil penaltu, již proměnil Kai Havertz. Pojistku pak do dánské sítě přidal Jamal Musiala.

* * *

Švýcarsko – Itálie 2:0 (1:0)

Branky: 37. Freuler, 46. Vargas. Rozhodčí: Marciniak – Listkiewicz, Kupsik – Kwiatkowski (video, všichni Pol.). ŽK: El Shaarawy, Mancini, Barella (všichni It.). Diváci: 68 172.

Švýcarsko: Sommer – Schär, Akanji, Rodríguez – Rieder (71. Stergiou), Freuler, Xhaka, Aebischer (90.+2 Steffen) – Ndoye (77. Sierro), Embolo (77. Duah), Vargas (71. Zuber).

Itálie: Donnarumma – Di Lorenzo, Mancini, Bastoni, Darmian (74. Cambiaso) – Cristante (75. Pellegrini), Fagioli (86. Frattesi), Barella (64. Retegui) – Chiesa, Scamacca, El Shaarawy (46. Zaccagni).

Německo – Dánsko 2:0 (0:0)

Branky: 53. Havertz (pen.), 68. Musiala. Rozhodčí: Oliver – Burt, CookŽK: Nagelsmann (trenér), Wagner (asistent trenéra) – Hjulmand (trenér), Andersen, Maehle.

Německo: Neuer – Kimmich, Rüdiger, Schlotterbeck, Raum (81. Henrichs) – Andrich (64. Can), Kroos – Sané (88. Anton), Gündoğan (64. Füllkrug), Musiala (81. Wirtz) – Havertz.

Dánsko: Schmeichel – Andersen, Vestergaard, Christensen (81. Bruun Larsen) – Bah (81. Damsgaard), Delaney (69. Nørgaard), Højbjerg, Maehle – Olsen (69. Poulsen), Eriksen – Højlund (81. Wind).

(koz)

FOTO – uefa.com

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy