Lístky k sezení jsou vyprodané. Velkou pardubickou navštíví až 20 tisíc diváků

Vstupenky k sezení na nedělní Velkou pardubickou jsou prakticky vyprodané. Pořadatelé věří, že vedle zaplněných tribun přijdou i tisíce fanoušků na místa ke stání. Celkem by jich mohlo být až 20 000, řekl na dnešní tiskové konferenci ředitel pořádajícího Dostihového spolku Jaroslav Müller.

Na tribunách bylo k dispozici 6500 míst. »Když jsem sem přicházel, tak jsme měli jen jednu volnou sedačku,« poznamenal na dnešní tiskové konferenci. Pro diváckou účast je zásadní počasí, které by podle předpovědi mělo být příjemné. »Na vstupy bez sedačky můžeme přivítat až 25 000 lidí. Myslím, že účast bude veliká. Troufám si říct, že bychom mohli dosáhnout na 20 000,« věří Müller.

Dráha je na vrchol dostihové sezony připravena, i když se na ní kvůli zářijovým dešťům v posledních týdnech nemohlo vstupovat. »S ohledem na další dostihy jsme ji ale připravovali průběžně,« řekl Müller.

V posledních dnech před elitním dostihovým víkendem se bude dosekávat tráva, zastřihávat živé ploty a rovnat bariéry. »Veškeré další přípravy na dráze jsou zakončeny. Jen vysypeme pilinové pásy za jednotlivé příkopy a můžeme začít,« plánoval Müller. Chystat se budou také prostory pro diváky, lóže a občerstvení.

Nedělní program bude slavnostně zahájen v 11.00. Pro Velkou pardubickou se loni osvědčil dřívější začátek, takže její 132. ročník odstartuje v 16.00. Po dvou letech koronavirových omezení tentokrát nebudou žádná omezení.

(čtk)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy