Déšť a vítr ruší víkendový dostihový program v Pardubicích, včetně kvalifikace na Velkou

Dvoudenní dostihy v Pardubicích včetně závěrečné čtvrté kvalifikace na Velkou pardubickou, jež se měla konat v sobotu, se o víkendu konat nebudou. Oznámil to v tiskové zprávě pořádající Dostihový spolek, který tak reaguje na víkendovou předpověď, kdy vinou silného deště a větru hrozí v České republice povodně. Program závodů je přesunut na 22. a 23. září.

»Předpovědi počasí pro Pardubice bohužel příznivé nejsou. Dostihový spolek k rozhodnutí posunout termíny konání mítinků přistoupil především z důvodu zajištění bezpečnosti účastníků dostihového provozu i diváků. Navíc nepříznivé podmínky mohou výrazně ovlivnit i stav a způsobilost dostihové dráhy. K rozhodnutí, které umožňuje příslušný paragraf dostihového řádu, nakonec došlo po konzultacích s dostihovou komisí, Jockey Clubem ČR a také na základě aktuálních meteorologických dat. Zmiňovaný paragraf dovoluje v případě ohrožení nebo znemožnění konání dostihů mítink odložit, a to nejdéle během osmi dní následujících po původním datu,« uvedl v tiskové zprávě Dostihový spolek.

Kvalifikační mítink plánovaný na tuto sobotu se tak uskuteční v neděli 22. září 2024. Časový harmonogram by měl být zachován, stejně tak jako dostihový program. Start prvního dostihu bude ve 13.00 hodin, zakoupené vstupenky zůstávají v platnosti.

Letní cena města Pardubic s rovinovými závody a dostihy přes proutěné překážky se z neděle přesouvá na pondělí 23. září. I v tento den by měl být čas zahájení ve 12.25 hod. zachován, změna časového harmonogramu a pořadí dostihů ale v tuto chvíli není vyloučena. »Pondělní termín není pro konání dostihů obvyklý, bohužel jiná varianta není organizačně možná,« dodal Dostihový spolek.

(koz)

FOTO – zavodistepardubice.cz

Související články

1 KOMENTÁŘ

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy