Home Sport Jindřišek 12. hráčem v ČR s 400 starty v lize

Jindřišek 12. hráčem v ČR s 400 starty v lize

0
Jindřišek 12. hráčem v ČR s 400 starty v lize
Josef Jindřišek (vpředu) v akci FOTO - ČTK/Michaela Říhová

Kapitán fotbalistů Bohemians 1905 Josef Jindřišek si v pátém kole první ligy v pražském derby na hřišti Sparty (1:1) jako 12. hráč v historii samostatné nejvyšší soutěže připsal 400. start.

Trenér Klokanů Jaroslav Veselý na tom oceňuje především to, že jednačtyřicetiletý záložník nehraje za zásluhy, nýbrž proto, že si to opravdu zaslouží. Přestože je Jindřišek momentálně nejstarším hráčem v lize, nemá podle Veselého žádné úlevy.

Jindřišek odehrál nejvíce ligových utkání v dresu pražských Bohemians (309), za něž nastupuje od roku 2009. Další starty přidal v Olomouci (36) a v Jablonci (55), kde v srpnu 2003 zažil debut v nejvyšší soutěži.

»Je to skvělé, po zápase jsem mu poblahopřál, před ním jsme to nechtěli řešit. Řekl mi, že načíná pětistovku. Řekl jsem mu, že u toho asi nebudu, že tady bude asi jiný trenér. Přežil už tolik trenérů, že o jednoho víc nebo míň je už jedno. Řekl bych, že na tom je jediná zásadní nit a skvělá věc, že Pepa nehraje za zásluhy, ale že si to opravdu zaslouží,« řekl Veselý na tiskové konferenci.

»Mluvil jsem o tom už několikrát, nemá sebemenší úlevy, za zápas obvykle naběhá mezi 11 až 12 kilometry, což je v tomhle věku neuvěřitelné, i málokdy střídá. Udělat 400 zápasů v lize a přes 300 za Bohemku se bude hodně těžko překonávat. Přál bych mu klidně pětistovku. Když bude zdravý, ať hraje. Je to skvělé a hlavně je to podložené jeho nesmírnou vůlí, oddaností k fotbalu a tím, jak se o sebe stará,« uvedl pětačtyřicetiletý kouč.

S Jindřiškem si dobře rozumí. »Nejsme od sebe věkově úplně tak daleko. Pepa je v pohodě, normálně mi tyká. Jediný konflikt jsme spolu měli, když jsem mu chtěl dát úlevy. Když měl nějaké problémy s kolenem, tak mě poslal někam, že žádné úlevy nechce. To ukazuje jeho charakter,« prohlásil Veselý.

FOTO – Facebook

Váží si ho i jako důležitého článku v šatně a na hřišti. »Pepa není úplně lídr, který by šel a v kabině dával velká prohlášení. Jak působí na hřišti, takový je i v kabině. Je to skromný člověk, který ostatní spíš strhává svým výkonem a příkladem, než že by si potrpěl na velikášská gesta a řeči. Umí si k tomu říct svoje, v kabině to hecuje, ale spíš strhne svým klidem. I dneska jsme na to sázeli, že přece jenom má něco odkopáno a méně zkušení hráči se o něj můžou opřít. Je schopný svým výkonem a klidem mužstvo podržet, to je jeho velká přednost,« konstatoval Veselý.

Jindřiškův počin ohromil i jeho spoluhráče Petra Hronka, který k bodu na Letné přispěl gólem. »Železný muž. Ptal jsem se ho v kabině, kolik jich (startů) ještě chce. Říkal, že teď už žádné počty nemá, bude si to prý nějak dohrávat. Myslím si, že jich tak padesát ještě dá, je mu čtyřicet jedna. Z mého pohledu může ještě v klidu hrát,« podotkl devětadvacetiletý ofenzivní hráč.

Obdivuje jeho běžeckou výdrž. »Je jak blázen, podle mě mu to ani zamlada takhle neběhalo. Tím nechci říct, že je starý, je pořád mladý. Má to v sobě. Klobouk dolů, co ve svém věku předvádí. Pořád děkujeme hlavně za to, že tady je a že nám takhle pomáhá,« poznamenal Hronek.

(zmk)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here