Trpišovský chválil. Ale pořád myslel na Ogbua, kterého čeká operace

Nigerijský stoper Igoh Ogbu má zlomený jařmový oblouk a čeká ho operace. To je nejsmutnější zpráva pro fanoušky Slavie po jinak skvělém večeru, kdy v sobotu ve šlágru 9. kola červenobílí porazili Viktorii Plzeň nečekaně jasně 3:0.

»Je to strašná ztráta. Měl jsem opravdu velkou radost z výsledku a pak si vzpomenu na Igoha a je mi to moc líto. Hrál ve skvělé formě a jeho výkony šly stále postupně nahoru každým zápasem. Je to skvělý organizátor hry a vládne vzdušným soubojům, do dalších zápasů nám bude chybět. To zranění je dost podobné tomu, co měl Jan Bořil, jen trochu ve větším rozsahu. Teď podstoupí operaci, je pro mě tedy obtížné odhadovat návrat. Každopádně věřím, že by mohl na konec podzimu už být připraven, je určitě ale ještě brzo takto soudit. Je to pro nás extrémně důležitý hráč a vlastně takto po ztrátě Tomáše Vlčka na stoperu to nebudeme mít jednoduché. Na druhou stranu, jsou tady kluci, kteří tuto příležitost musí chytit za pačesy. Jsou určitě připraveni dobře, o tom jsem přesvědčený. Ten tým se musí stavět tak, aby překonal veškeré ztráty, které přijdou v průběhu sezony. My musíme tu dobu, kdy nebude k dispozici, zvládnout bez něj. Hlavně ať je co nejdřív v pořádku a zpět u nás,« zhodnotil situaci pro klubový web kouč Slavie Jindřich Trpišovský.

Jinak si ale duel s Plzní chválil. »Před zápasem jsme si říkali, že to bude duel na evropské úrovni, a to se potvrdilo. Celkově šlo o velmi zajímavé utkání. Podařil se nám dobrý vstup do zápasu, podobně jako proti Lille. Od začátku jsme vytvářeli velký tlak a hned v první minutě měl David Douděra šanci díky našemu presinku. To nás postupně nakoplo. Celkově jsme v první půli podali dobrý výkon a dostávali se do vyložených šancí, což vedlo k poločasovému vedení 3:0. Na druhou stranu, když měl soupeř míč, byl velmi nepříjemný. V útočné fázi prokázali velkou kvalitu. Vítězství bychom chtěli věnovat Igohovi, který utrpěl nešťastné zranění. Chceme mu poděkovat za všechno, co pro nás udělal a ještě udělá. Je to vážné zranění. Musím také pochválit Davida Zimu, který skvěle zvládl střídání na citlivém postu. Jsem rád, že nás neovlivnily negativní momenty během utkání. Dařilo se nám tlačit na rozehrávku Plzně a poradit si s jejich nebezpečnými hráči. Náš výkon byl kvalitní, ale rozhodně to nebylo jednoduché,« dodal Trpišovský.

(koz)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy