Do havanského přístavu připlují lodě z ruské Baltské flotily

Kubánské ministerstvo revolučních ozbrojených sil uvedlo, že skupina lodí ruské Baltské flotily má zavítat do přístavu Havana ve dnech 27.-30. července.

»Do Havany připluje skupina lodí Baltské flotily námořnictva Ruské federace,« uvedlo ministerstvo v příspěvku na Facebooku. »Ve dnech 27.-30. července uskuteční pracovní návštěvu přístavu Havana skupina lodí ruské Baltské flotily, kterou tvoří výcviková loď Smolný, hlídková loď Neustrašimy a tanker Jelňa,« uvádí se ve zprávě. »Jak jsme již uvedli při jiných příležitostech, návštěva lodí z jiných zemí je historickou praxí revoluční vlády Kuby se zeměmi, s nimiž udržujeme vztahy přátelství a spolupráce,« uvedla.

Kubánské ministerstvo obrany uvedlo, že během návštěvy Havany »ruští námořníci provedou program, který zahrnuje zdvořilostní návštěvu velitele kubánských Revolučních námořních ozbrojených sil a guvernéra kubánského hlavního města«. Námořníci »rovněž navštíví kulturní a historické památky v Havaně«, uvádí se ve zprávě.

Ministerstvo uvedlo, že výcviková loď Smolný bude pro veřejnost otevřena v neděli a v pondělí 28. a 29. července.

Začátkem června navštívila Havanu skupina lodí Severní flotily ruského námořnictva v čele s fregatou Admirál flotily Sovětského svazu Gorškov a jaderným ponorkovým křižníkem Kazaň. Návštěva ruských válečných lodí vyvolala v kubánském hlavním městě velký ohlas.

(cik)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy