Čínské knihy na největším italském knižním veletrhu táhly pozornost celého světa

Čínští nakladatelé využili příležitosti oslovit nové čtenáře na nedávném největším knižním veletrhu v Itálii.

Mezinárodní knižní veletrh v Turíně, který se konal od 9. do 13. května, přilákal více než 4000 nakladatelů ze 43 zemí a regionů celého světa na téma »Imaginární život«.

Společnost China National Publications Import and Export Co (CNPIEC) měla na veletrhu svůj stánek, kde propagovala 458 knih od 22 čínských nakladatelů.

»Příležitost koupit si takovou knihu je vzácná a doufám, že na příštích knižních veletrzích uvidím více podobných čínských knih,« řekl Giacomo, student z Turínské univerzity, který neuvedl své příjmení. Giacomo si koupil knihu o starých čínských znacích za 20 eur (21 amerických dolarů).

Návštěvníci se seznamují s čínskou kaligrafií během mezinárodního knižního veletrhu v Turíně, Itálie, 11. května 2024. FOTO – Xinhua/Ren Yaoting

Nejoblíbenějšími tituly prodávanými na stánku byly přitom učebnice pro výuku mandarínštiny, následované ilustrovanými knihami o tradiční čínské kaligrafii a malířství.

»Italští spotřebitelé se o čínské knihy a kulturu velmi zajímají, a i když existuje jazyková bariéra, nemá to vliv na jejich nadšení číst a nakupovat,« uvedl jeden ze zaměstnanců CNPIEC.

Čínský spisovatel Jü Chua (vlevo) hovoří při autogramiádě během mezinárodního knižního veletrhu v Turíně, Itálie, 12. května 2024. FOTO – Xinhua/Ren Yaoting

Na knižním veletrhu měl svůj stánek také Konfuciův institut při Turínské univerzitě, kde se konaly tradiční čínské kulturní aktivity, jako jsou šachy, tvorba z papíru a kaligrafie.

Taj Lan, ředitel Konfuciova institutu při Turínské univerzitě, uvedl, že tyto aktivity a prodej čínských učebnic mají za cíl vypěstovat u cizinců větší zájem o čínskou kulturu.

Konfuciův institut a Turínská univerzita během veletrhu spolupracovaly na organizaci řady aktivit v oblasti literárních výměn. Pozvali slavné čínské spisovatele, jako jsou Jü Chua a Lu Min, k bezprostřední výměně názorů s místními čtenáři. V neděli odpoledne přivezl Lu italskou verzi svého díla Ztracené město na autogramiádu, které se zúčastnilo více než 500 místních fanoušků.

(Xinhua)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy