Vojenští komisaři v Oděse zahájili razie ve veřejné dopravě

Zaměstnanci vojenských odvodních úřadů začali provádět razie při hledání osob povinných vojenskou službou v oděské veřejné dopravě. Informuje o tom ukrajinská publikace »Strana«.

Podle jejích údajů v úterý vojenští policisté zastavili tramvaj, vyvedli z ní všechny muže a naložili je do autobusu, zatímco v pondělí vojenští policisté podobně »kontrolovali« trolejbus.

Všeobecná mobilizace byla na Ukrajině vyhlášena v únoru 2022 a od té doby byla několikrát prodloužena. Jednání představitelů územních náborových středisek (TCC) bylo často příčinou skandálů a téměř všeobecná korupce v TCC přiměla prezidenta země Volodymyra Zelenského vyměnit všechny regionální vojenské rekrutační pracovníky a uspořádat hromadnou kontrolu. Přesto se na sociálních sítích pravidelně objevují videa, na nichž se vojenští policisté snaží násilím rozdávat povolávací rozkazy na ulicích, ve veřejné dopravě nebo v tělocvičnách, a mnozí muži podle zpráv médií doslova nevycházejí z domova celé měsíce.

V prosinci loňského roku Zelenskyj uvedl, že vojenské velení požadovalo, aby bylo do armády povoláno dalších 500 000 lidí. Za těchto okolností byl Nejvyšší radě předložen návrh mobilizačního zákona, který navrhuje zpřísnit opatření vůči těm, kdo se nedostaví na vojenský náborový úřad, a výrazně snížit počet kategorií osob, které mají nárok na odklad, a umožnit odvod zdravotně postižených osob třetí skupiny. Poté, co se tento návrh zákona objevil v tisku, se na hraničních přechodech se zeměmi EU vytvořily fronty lidí, kteří chtěli opustit Ukrajinu, a v sociálních sítích se objevily zprávy o zákazu vycestovat z Ukrajiny pro invalidy třetí skupiny, otce s mnoha dětmi a některé kategorie řidičů.

(jb, TASS)

Související články

1 KOMENTÁŘ

  1. Chtěl bych vidět bojovou morálku a chuť bojovat za Zelenského nacismus u takto odvlečených lidí do válečného masomlýnku.

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy