V Tverské oblasti se zřítilo letadlo, na palubě byl i Jevgenij Prigožin

AKTUALIZOVÁNO

Federální agentura pro leteckou dopravu Ruska (Rosavija) zahájila vyšetřování havárie letadla Embraer, ke které došlo ve středu večer v Tverské oblasti, uvedla agentura ve svém prohlášení a dodala, že mezi cestujícími havarovaného letu byl i Jevgenij Prigožin.
»Bylo zahájeno vyšetřování havárie letadla Embraer, ke které došlo dnes večer v Tverské oblasti. Podle seznamu cestujících bylo v tomto seznamu uvedeno jméno a příjmení Jevgenije Prigožina,« poznamenala agentura. Na palubě měl být také Dmitrij Utkin, velitel Wagner PMC. Úřad pro civilní letectví později potvrdil, že jak Prigožin tak Utkin byli na palubě.

Ministerstvo pro mimořádné situace Ruské federace oznámilo, že při havárii soukromého letadla Embraer ERG 135 s ocasním číslem RA-02795 u vesnice Kuzhenkino, Bologovský okres v Tverské oblasti zemřelo 10 lidí. Podle dřívějších informací ale Prigožin obvykle létal v jiném letadle. Havarované letadlo bylo na cestě z Moskvy do Petrohradu.

Guvernér Tverské oblasti převzal osobní kontrolu nad incidentem.

Očití svědci tvrdí, že před pádem letadla slyšeli dvě silná rány. Poté se letoun s utrženým křídlem zřítil poblíž opuštěné farmy. Druhé Prigožinovo letadlo se otočilo nad Moskvou a zamířilo zpět na letiště.

(cik)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy