Počet lidí, kteří přespávají na ulici, stoupl v Londýně o 21 procent

Krize životních nákladů způsobila nárůst počtu lidí, kteří přespávají na ulici. Počet lidí, kteří v Londýně přespávají na ulici, se za poslední rok zvýšil o více než pětinu, informoval britský deník Daily Express.

Podle zprávy Combined Homelessness and Information Network pro Greater London Authority přespávalo od dubna loňského roku do března na ulici celkem 10 053 lidí. O rok dříve se jednalo o 8329 osob, což je nárůst o 21 procent. 2084 lidí bylo zaznamenáno jako osoby, které spí na ulici už nejméně dva roky.

Nejnovější statistiky přišly poté, co princ z Walesu prohlásil, že londýnská čtvrť Lambeth bude patřit mezi jeho šest stěžejních oblastí, kde chce ukončit bezdomovectví prostřednictvím svého nového projektu Homewards.

Charitativní organizace pro bezdomovce St Mungo’s vyzvala vládu, aby zvýšila příspěvek na bydlení, »aby řádně odrážel skutečné náklady na nájem«.

Výkonná ředitelka Emma Haddadová uvedla, že nárůst počtu lidí bez přístřeší »je tragickým odrazem dopadu krize životních nákladů a vážného nedostatku dostupného bydlení«. Dodala, že bez »okamžitého zásahu bude počet lidí, kteří přespávají na ulici, nadále narůstat«.

(cik)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy