Plzeňský Havel o titulu: Žijeme si svůj sen!

Plzeňský fotbalista Milan Havel pomohl gólem k vítězství 3:0 nad Spartou ve šlágru třetího kola ligové nadstavbové skupiny o titul. Přestože vedoucí Viktoria udělala další krok k mistrovskému titulu, reprezentační obránce o něm nechtěl mluvit. Podle něj si Západočeši žijí svůj sen a koncentrují se pouze na závěrečná dvě utkání ligové sezony proti Hradci Králové a Ostravě.

»Jdeme celou sezonu zápas od zápasu. Teď (ve středu) nás čeká Hradec a soustředíme se jenom na něj. Žijeme si svůj sen. Je tady skvělá parta a já bych jí to hrozně přál, protože táhneme za jeden provoz. Už teď je neuvěřitelné, co se tady dokázalo. Ale čekají nás ještě dva těžké zápasy a ty potřebujeme zvládnout,« řekl Havel.

Plzeň doma v lize porazila Spartu posedmé za sebou a s pražským rivalem na svém stadionu neprohrála v posledních 13 duelech od srpna 2011. »Víme všichni, o co nám jde. Motivaci máme obrovskou. Plus je to Sparta, motivace je vždycky velká. Nevím, čím to je, ale vždycky když sem přijedou, tak mi přijdou takoví vláční. Naopak nás ženou lidi a toho jsme dokázali opět využít. Určitě pomohl brzký gól, pak se nám hrálo dobře,« uvedl sedmadvacetiletý bek.

Necelou čtvrthodinku po vedoucí trefě Jeana-Davida Beauguela z osmé minuty zvýšil na 2:0 umístěnou střelou a připsal si pátou branku v ročníku nejvyšší soutěže. Krátce poté sice dostal červenou kartu domácí Pavel Bucha, ale plzeňský kapitán Lukáš Hejda ještě před pauzou stanovil konečný výsledek. V úvodu druhé půle byl vyloučen i sparťan Ladislav Krejčí mladší.

Havel uznal podíl na Buchově červené kartu za faul na rozeběhnutého Jakuba Peška na polovině hřiště. »Byla to trošku i moje chyba. Špatně jsem si to přečetl. Měl jsem couvat, místo toho jsem udělal krok dopředu. Pešek si mě obhodil. Takže to beru i trošku na sebe. Samozřejmě to bylo nepříjemné, ale věděli jsme, že vedeme 2:0. Já jsem věřil, že zápas dotáhneme,« prohlásil Havel.

»Je to paráda porazit takhle Spartu. Myslím, že takhle měly dopadnout všechny tři zápasy s ní, protože jsme se Spartou odehrály v téhle sezoně vynikající zápasy,« dodal benešovský rodák, jehož tým v tomto ligovém ročníku doma nad Spartou dvakrát zvítězil a na Letné remizoval 2:2.

(koz, čtk)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy