Trpišovský: Náskok neznamená nic, musíme zvládat každý zápas

Šestibodový náskok v čele Chance ligy, který mají fotbalisté pražské Slavie po nedělní výhře 2:1 v derby nad mistrovskou Spartou, pro trenéra Jindřicha Trpišovského nic neznamená. Uvedl to na klubovém webu.

»Pro mě osobně to neznamená nic. Musíme zvládat každý zápas a podávat konzistentní výkony. Každé utkání chceme vyhrát. Sezona je dlouhá a my se soustředíme sami na sebe. Vážíme si toho, že jsme mezi reprezentačními srazy zvládli všechno v lize vítězně, a navíc jsme uhráli dobré výsledky i v Evropě – výhru v Razgradu a remízu s Ajaxem. To je skvělé období. Po pauze nás čeká těžký zápas v Jablonci, ale my se soustředíme na sebe a na to, abychom bavili fanoušky fotbalem,« řekl Trpišovský, jehož tým porazil Spartu poprvé po pěti vzájemných ligových utkáních.

Náskok nepřeceňuje ani obránce David Zima. »Je to samozřejmě hezké, ale musíme se soustředit na každý zápas do zimy, vítězit, pokud možno zase s čistým kontem. Bojovat, makat, to je mnohem důležitější než kvalita, jak se často ukáže. V české lize je to opravdu klíčové, kvalitu máme větší než většina soupeřů, to je prostě fakt. Dál musíme udržet hlavu, koncentraci, nasazení, týmovost a kamarádství, co máme v kabině. To bude rozhodovat,« citovaly Zimu slávistické internetové stránky.

Právě pro Zimu měl kouč Trpišovský jen slova chvály. Což je odlišné oproti jaru z loňské sezony, kdy například jeho obří minela ze zápasu proti Olomouci (2:2) pomohla k titulu právě konkurenční Spartě. Na podzim je to ale z jeho strany jiná písnička, a to se do základu dostal jen díky zranění Igoha Ogbua. »Není tam hráč, který by nezahrál skvěle. Pro mě je králem David Zima. Podal skvělý výkon, byl do toho hozený po zranění Igoha a jeho výkon na Olatunjiho, který nám v minulosti dělal problémy, zvládl neskutečně. Co předvádí Bóřa, Osky, Choras, je neuvěřitelné. Je to potřeba na takové zápasy. Kluci vzadu hráli skvěle, celý tým hrál skvěle. Měli jsme tam nějaké problémy, ale to je kvalitou soupeře. Pro mě to byl těžší zápas, než tu někdy hrajeme v Evropě. O to víc si vážím těch individuálních výkonů. Klobouk dolů před Zimičem, hrál v srdci obrany a výborně zvládl souboje jeden na jednoho. Když jsme tu v poháru vedli 2:0, tak nás individuální chyba stála zápas,« připomněl Trpišovský jarní čtvrtfinále MOL Cupu, v němž chyboval Ogbu a nastartoval tak obrat ve prospěch Sparty v podobě 3:2 v prodloužení.

Nyní se nic takového nekonalo. »Jsou to důležité body, ale musíme pokračovat dál. Všechno se může rychle změnit a my musíme zůstat pokorní. Dělat to, co máme dělat, tvrdě pracovat a získat tolik bodů, kolik jen budeme moct. Pokračovat do konce a nikdo nás nemůže zastavit,« připojil záložník Christos Zafeiris, autor druhé branky zápasu.

(koz)

FOTO – slavia.cz

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy