Na derby vlakem. České dráhy kvůli fotbalu posílí vlakové spoje do Edenu

České dráhy v neděli 6. října posílí své vlakové spoje do pražského Edenu, kde se bude od 18.30 hod. odehrávat šlágr první fotbalové ligy mezi Slavií a Spartou. Uvedly to na svých webových stránkách.

Vzhledem k očekávanému zájmu fotbalových fanoušků o toto atraktivní utkání budou v neděli zastavovat před utkáním na zastávce Praha-Eden mimořádně vybrané rychlíky, které míří do Prahy z jižních Čech:

  • v 15.03 hod. vlak R 716 Vltava,
  • v 16.03 hod. vlak R 714 Vltava,
  • v 17.03 hod. vlak R 712 Vltava,
  • v 18.03 hod. vlak R 710 Lužnice.

Podle informace Českých drah lze pro cesty do zastávky Praha-Eden také využít regionální vlakovou linku S9, která zde zastavuje dvakrát za hodinu, a může být využita fanoušky, kteří pojedou do Edenu z pražského hlavního nádraží, Říčan, Strančic, Čerčan nebo Benešova u Prahy. České dráhy mimořádně před utkáním navýší kapacitu vlaků této linky v podobě dvě dvoupodlažních elektrických jednotek CityElefant o celkové kapacitě 620 míst k sezení.

Po zápase bude navýšena kapacita vlakových spojů Os 2564 a Os 2566, které odjíždějí ze zastávky Praha-Eden ve 20.27, resp. 20.57 hod. směr Praha hl. n., a také spojů Os 2569 (odj. Praha-Eden ve 20.29 hod.) směr Benešov u Prahy nebo Os 9165 (odj. Praha-Eden ve 20.59 hod.) směr Strančice. Pro cestu domů po utkání mohou fanoušci z jižních Čech využít vlak R 733 Vltava (odj. z Prahy-Edenu ve 20.54 hod.).

»Vlak představuje jednoznačně nejpohodlnější a nejrychlejší cestu ke stadionu. Zastávka Praha-Eden je jen pár minut chůze od stadionu a fanoušci tak mají možnost se vyhnout dopravním zácpám i přeplněným tramvajím a autobusům MHD,« uvedly na závěr České dráhy.

Slavné derby se uskuteční v neděli v rámci 11. kola Chance ligy. Domácí Slavia do něj jde s tříbodovým náskokem před obhájcem titulu z Letné, který před týdnem překvapivě klopýtl doma se Sigmou Olomouc. V případě vítězství by tak svěřenci trenéra Jindřicha Trpišovského, kteří si momentálně v nejvyšší soutěži hýčkají sérii osmi výher v řadě, šli již do šestibodového trháku.

(koz)

Související články

1 KOMENTÁŘ

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy