Plzeň chce zapomenout na bojácný výkon z Edenu a potrápit Frankfurt

Do hlavní fáze evropských fotbalových pohárů zítra vstoupí třetí český fotbalový klub. V Evropské lize naváže Viktoria Plzeň na premiéry Slavie ve stejné soutěži a Sparty v Lize mistrů. Západočeši začnou venku, kde se postaví čtvrtému týmu aktuální tabulky bundesligy – Eintrachtu Frankfurt.

Viktoria není favoritem, ale hodlá překvapit, a především dát zapomenout na sobotní ligové fiasko ve šlágru v Edenu. Slavia tam jasně vyhrála 3:0 a odskočila Plzeňským již na rozdíl pěti bodů.

»Na zápas se moc těšíme. Bude se hrát na velkém stadionu, je vyprodáno, atmosféra bude výborná. Každopádně chceme předvést jiný výkon než na Slavii, který byl bojácný a nebyl z naší strany nebyl vůbec dobrý. Jestliže tyhle zápasy chcete zvládnout, musíte hrát jinak. Slavia už je evropské mužstvo a ukázala nám intenzitu od první minuty, což bude i na straně Frankfurtu, i když ti do toho nedupou úplně tak jako Slavia, ale zase mají trošku jinou kvalitu v hráčích,« uvedl v klubové televizi asistent trenéra Viktorie Jan Trousil.

»Musíme se na to připravit hlavně v hlavách. Atmosféra bude pro kluky pekelná. Musíme to zvládnout hlavně v defenzivě, což jsme úplně nezvládli na Slavii, kdy jsme se chybami v defenzivě dostali trochu dolů a pak nás to provázelo celý zápas,« připojila pravá ruka hlavního kouče Miroslava Koubka.

Vyprodaný stadion bude čítat 58 tisíc diváků. Fotbalu si začnou užívat ve 21 hodin, kdy je na programu výkop. S píšťalkou bude na literu pravidel dbát ukrajinský sudí Balakin.

(koz)

Související články

1 KOMENTÁŘ

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy