Kořenář stáhl roletu. A Sparta se na úvod sezony částečně pomstila Třinci

AKTUALIZOVÁNO

Vstup do nového hokejového ročníku v souboji těžkých vah vyšel lépe domácí Spartě. Ta v předehrávce úvodního dějství zdolala mistrovský Třinec 3:0. Góly dávaly vesměs zahraniční akvizice – postupně se trefili Miikka Salomäki a dvakrát Aaron Irving.

Pražané se na úvod představili proti neoblíbenému soupeři, který je ve třech sezonách v řadě »vykopl« z play off. Naposledy v předešlém ročníku v play off, kdy je zesměšnil semifinálovým obratem z 0:3 na 4:3. Nyní však měla navrch Sparta. V utkání, jež bylo posunuto ze středy na úterý kvůli účasti fotbalistů z Letné v Lize mistrů, dala gól již ve 41. vteřině duelu, kdy se bekhendem za záda brankáře Mazance trefil Salomäki, předsezonní posila Pražanů z Finska.

První dvě třetiny byl rozdílné. V té první byli lepší domácí, v té druhé hosté. Ale radost z toho mohl mít hlavně gólman Josef Kořenář, který byl nepřekonatelný a nakonec i v závěrečné části hry udržel čisté konto. To bylo navíc podtržené dvěma góly jeho kanadského spoluhráče Irvinga. Fanoušci tak měli radost alespoň z částečné pomsty za potupu z kalendářního jara tohoto roku, ovšem jistě by rezultát vyměnili…

»První a třetí třetina byly dobré, druhá moc ne. Jsme si to tam zkomplikovali, hráli jsme trochu komplikovaně, nedávali jsme to za ně a oni to rychle obraceli. Po druhé třetině jsme si něco řekli a třetí třetina už byla lepší. Hráli jsme proti velmi dobrému týmu, velmi dobře je známe. Ne nadarmo byli pětkrát po sobě mistry, je to velice kvalitní tým,« zhodnotil duel kouč Sparty Pavel Gross. »První třetinu jsme zaspali, tam byla Sparta jasně lepší. Druhá byla výborná, ale na vyrovnání bychom potřebovali větší důraz hlavně v předbrankovém prostoru, kde se pohybují puky,« připojil Grossův protějšek Zdeněk Moták.

Kompletní úvodní kolo se dohrává zítra. Celkově jich v základní části odehrají tým 52. Pak teprve půjde do tuhého. První čtyřka má jisté čtvrtfinále play off, týmy od 5. do 12. místa čeká předkolo. Třináctý v pořadí má po sezoně a čtrnáctý se utká v baráži s vítězem první ligy.

* * *

HC Sparta Praha – HC Oceláři Třinec 3:0 (1:0, 0:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 1. Salomäki (Lajunen, Moravčík), 53. Irving (P. Kousal, Krejčík), 57. Irving (Horák, Chlapík). Rozhodčí: A. Jeřábek, Ondráček II – Ondráček I, Lhotský. Vyloučení: 1:3. Využití: 1:0. Diváci: 10 185.

(koz)

Související články

1 KOMENTÁŘ

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy