Parádní výkon! Trpišovský chválil, chválil a zase chválil

Jen slova chvály měl po úvodním zápase třetího předkola Ligy mistrů proti belgickému Unionu SG kouč Slavie Jindřich Trpišovský. Po výhře 3:1 vyzdvihl zejména výkon dvougólového střelce Tomáše Chorého.

»Byl dominantní v útočné fázi, kde uhrál hodně míčů. Podržel míče, sklepl a byl nebezpečný. Z jeho strany to byl skvělý běžecký výkon podložený dvěma góly. Zapadl do týmu. Komplexní výkon týmu záleží na těch individuálních, které byly od všech skvělé. Stejně tak od něj, a navíc byl produktivní,« pochválil Trpišovský výkon letní posily z Plzně.

Chorý, který byl až dosud v nemilosti části publika, se trefil vůbec poprvé (a pak i podruhé) v soutěžním duelu v červenobílém dresu. Trpišovský se domnívá, že v jeho případě hrály hlaavní roli moce a kulise stadionu v Edenu. »Už jsem o tom mluvil, kdo tady není osobně, nezažije to na vlastní kůži, nemůže to z televize pochopit,« citovaly Trpišovského klubové stránky. »Lidi, se kterými jsem po zápase mluvil, hovořili o utkání v superlativech. Každý hráč má před sebou vidinu vyprodaného stadionu, to ho žene. Tomáš je emoční hráč, má to v tomto směru jednodušší. Dokáže to prodat právě v takovýchto duelech. Tým si na něj stále zvyká, my rovněž. Přizpůsobujeme se mu částečně. Pomohl týmu hrozně moc, všechno do sebe zapadlo. Je to skvělé, ale v sobotu máme další těžký zápas, v úterý odveta. Pokud to nevyjde, bude tohle všechno k ničemu,« připojil slávistický kouč, který pochválil i záložníka Zafeirise.

»Podal neskutečný výkon. Omlouval se mi při střídání, že už nemohl vydržet déle. Hrál skvěle v osobce i směrem do ofenzivy. Kdo sem chodí na evropské častěji, Christose zná, ví, čeho je schopný. Střídající hráči ukázali, jak těžký plnil úkol. On to zvládl skvěle, když mu soupeři typologicky sedí, otráví je. A je nebezpečný směrem nahoru. Jsem za něj šťastný, běžecky vypadá líp než vloni. Přišel výborně připravený do kempu. Pak si zranil sval, dostává se do toho. Poměr věk a zkušenosti jsou u něj obrovské, má toho spoustu odehráno. I pro něj platí škatulka emočního hráče, roste s velkými zápasy,« uvedl Trpišovský a slova chvály připojil i pro stopery Prebsla, Ogbua a Zimu: »Náš stoperský trojzubec podal parádní výkon, i když na videu se vždy něco najde.«

(koz)

FOTO – slavia.cz

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy