Sparta vs. Shamrock, díl druhý. Letenští hodlají ztvrdit postup

Fotbalisté Sparty jsou blízko postupu do třetího předkola Ligy mistrů. Po týden staré výhře 2:0 v Dublinu nad tamním týmem Shamrock Rovers stojí v úterní odvetě na Letné jednou nohou před postupem. Ten by jim zároveň zajistil setrvání v základní části evropských pohárů pro podzim 2024/25.

Letenští na prahu nové sezony jen vítězí. Kromě výhry na ostrovech, o níž rozhodli brankami Veljko Birmančevič a Tomáš Wiesner, slavili tři body v obou úvodních kolech naší nejvyšší fotbalové soutěže. Nejprve doma porazili Pardubice 2:1, aby ve druhém dějství vyloupili teplická Stínadla po vysokém výsledku 4:1. Suma sumárum – obhájce titulu vede Chance ligu již po dvou kolech. Herně to sice stále není ono, ale je to také tím, že se trenér Lars Friis snaží zapojit co nejvíce hráčů a hlavně postupně dostat do formy reprezentanty, kteří se zúčastnili EURA v Německu či Copy America jako v případě Angela Preciada. Dá se předpokládat, že zítra dá opět šanci jiné jedenáctce, než jaká se představila o víkendu v Teplicích.

Sparta na úvod protočila ve dvou duelech již 24 hráčů. »Je to logické, máme nabitý program a příprava byla s ohledem na reprezentační povinnosti specifická,« nechal se slyšet Friis. I proto může být rád, že v dnešní odvetě druhého předkola nemusí jeho tým nic nahánět a že si přivezl z Dublinu dvougólový »polštář«. »Zaslouženě jsme vyhráli, ale je to jen první poločas. Musíme ještě zvládnout odvetu, která může být ještě těžší. Věřím, že to dokážeme zvládneme a potvrdíme roli favorita,« uvedl záložník Lukáš Haraslín. »Začátek sezony se nám povedl, ale je to jen začátek, stále jsme ještě nic nedokázali,« dodal Friis.

Utkání v epet ARENĚ, které začne v 19 hodin, bude vyprodané. Poslední stovku z lístků skoupili fanoušci během dneška.

Lepší z dvojzápasu vyzve ve třetím předkole Ligy mistrů buď rumunský FCSB, nebo izraelský Maccabi Tel Aviv. Poražený »spadne« do kvalifikace o Evropskou ligu, kde ho čeká horší z dvojice Slovan Bratislava, Celje (Slovinsko).

(koz)

FOTO – sparta.cz

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy