Sparta urazila hokejového boha: dvě tyče a pak inkasovaný gól v poslední sekundě. Třinec slaví výhru!

AKUTALIZOVÁNO

Užuž se chystali hokejisté pražské Sparty slavit postup do finále. Vedli při power play Třince 1:0, což jim stačilo ke kýžené čtvrté výhře v semifinálové sérii a postupu do finále. Nejprve Forman netrefil odkrytou branku a pak se puk čtyři vteřiny před koncem třetí třetiny ocitl v rohu za sparťanskou brankou. Fanoušci hostí si již připravovali chorály na oslavu postupu, jenže místo toho, aby bránící tým zašlápl kotouč, nahodil ho zpoza branky Daniel Voženílek s poslední sekundou na gólmana Kováře a ten nepochopitelně pustil černou gumu za svá záda. Klíčový moment zápasu, díky němuž nakonec slaví výhru Oceláři – a série se stěhuje k rozhodujícímu duelu do Prahy!

»Bylo to mířené, ale šťastné. Věřil jsem, že jsem to ještě stihl. Byl jsem v absolutní euforii,« zářil Voženílek.

Gól skutečně padl v čase 59:59 (dvě desetiny před vypršením hrací doby), což posvětili i sudí při kontrole u videa – a Werk Arena málem spadla! Přitom hosté měli od úvodní branky Ondřeje Najmana ze 41. minuty hru pod kontrolou a sami mohli několikrát rozhodnout. Ale zřejmě urazili paní Štěstěnu nebo hokejového Boha. Dvakrát během třetí třetiny trefili brankovou konstrukci ze gólmanem Kacetlem.

Poprvé ve 49. minutě zazvonil o tyč Horák. Pak následovala sparťanská přesilovka a v 53. minutě Hrabík v tutovce znovu tyčku, od níž se puk odrazil na břevno. Dá se říci, že dvě a půl tyče zachránilo Třinec.

I tak si Sparta zápas hlídala, než nastala osudová poslední sekunda. Bylo jasné, že do prodloužení to hosty zlomí. Ti se i tak snažili, znovu byli mírně aktivnější, jenže domácí ukázali v 70. minutě další příklad své neskutečné vůle. Adámek nahodil puk od modré čáry a tam David Ciencala předvedl dokonalou teč mimo dosah gólmana Kováře.

Radost v Třinci by se dala krájet, ale o druhém finalistovi, který vyzve Pardubice, se rozhodne až v sobotu od 13 hodin v O2 areně. Ještě nikdy v historii žádný tým v play off neotočil sérii z 0:3 na 3:3. Teď stojí před zápisem do historie Oceláři. Ti, mimochodem, už pět let po sobě v play off neprohráli jedinou sérii, ale již ve čtvrtfinále letos museli proti Českým Budějovicím do sedmého utkání. Dramata jako by byla jejich krví.

»My se nevzdáváme do poslední chvíle. Rveme se až do konce a je vidět, že v téhle sérii je možné všechno. Do Prahy pojedeme s cílem znovu bojovat a uspět,« řekl kouč Ocelářů Zdeněk Moták. »My si vezmeme ze zápasu to pozitivní a pokusíme se to přenést do zápasu v Praze, kde se uvidíme naposledy,« kontroval Motákův protějšek Pavel Gross.

Nicméně už teď si mnou ruce Pardubičtí. Zatímco smázli Litvínov 4:0 na zápasy, jejich potenciální soupeři se mydlí až na krev. Únava může hrát ve finále klíčovou roli…

* * *

HC Oceláři Třinec – HC Sparta Praha 2:1 v prodl. (0:0, 0:0, 1:1 – 1:0)

Branky a nahrávky: 60. D. Voženílek (Cienciala, A. Nestrašil), 70. Cienciala (Marian Adámek, L. Hudáček) – 41. O. Najman (P. Kousal). Rozhodčí: Jeřábek, Květoň – Špůr, Zíka. Vyloučení: 1:0. Bez využití. Diváci: 5400 (vyprodáno). Stav série: 3:3.

(koz)

FOTO – hcocelari.cz

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy