Krejčího penalta byla provedena správně, naopak na Bohemians sudí chybovali

Penalta sparťanského kapitána Ladislava Krejčího, která otevřela skóre zápasu 30. kola FORTUNA:LIGY v Olomouci, byla podle Komise rozhodčích FAČR provedena správně. Uvádí se to v pravidelném komuniké.

Nešlo ani tak o konkrétní faul na Jana Kuchtu, ten byl evidentní, ale o to, že se Krejčí před zahráním pokutového kopu dotkl míče rukou, aby si ho znovu nastavil. »Procedura provádění pokutového kopu ve 26. minutě utkání byla správná. Hráč hostujícího družstva č. 37 (Krejčí) si před zahráním pokutového kopu upravil rukou postavení míče na pokutové značce v době, kdy míč ještě nebyl ve hře. Míč při provádění pokutového kopu se dostane do hry, když je kopnut a zjevně se pohne dopředu. Pravidla v tomto případě nebyla porušena,« uvedla soudcovská generalita.

V utkání, jež skončilo jasnou výhrou Sparty 4:1, nechybovali sudí ani v dalším zkoumaném případě. Hlavní arbitr Ondřej Pechanec podle komise správně nařídil přímý volný kop pro domácí družstvo za Filipa Uriči, ale faulujícímu Tomáši Wiesnerovu žlutou kartu neudělil – rovněž v souladu s pravidly. »Ve 24. minutě utkání rozhodčí správně nařídil přímý volný kop pro domácí družstvo za držení soupeře. Žlutou kartu správně neudělil, nejednalo se o zmaření slibně se rozvíjející akce ani o nedostatek respektu ke hře,« napsala komise.

Stejně tak dala za pravdu sudímu Karlu Roučkovi za to, že v utkání Ostrava – Liberec (2:2) nenařídil penaltu pro domácí Baník za souboj hostujícího Filipa Prebsla s domácím Davidem Lischkou. »V 65. minutě utkání rozhodčí správně nenařídil pokutový kop pro domácí družstvo. Nejednalo se o přestupek, VAR tedy správně neintervenoval,« stojí ve zdůvodnění.

A tak se výrazné výtky dočkali jen sudí duelu mezi Bohemians a Pardubicemi (2:1). Tam měl být vyloučen hostující Martin Chumecký, což komise uznala jako hrubou chybu ve spolupráci mezi hlavním (Petr Hocek), čtvrtým rozhodčím (Adam Trska) a asistentem (Kamil Hájek). »V 50. minutě utkání rozhodčí chybně nevyloučil hráče hostujícího družstva č. 39 za udeření soupeře hlavou do oblasti hlavy,« napsala komise, která se podle komunikačního manuálu schváleného před sezonou vyjadřuje jen ke čtyřem sporným momentům vybraným médii. Jinak ale hodnotí všechny situace z každého ligového kola, avšak interně. 

(koz)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy