Finále hokejové extraligy se přesouvá do Třince, Oceláři budou už bez Marinčina

Finále hokejové extraligy mezi Pardubicemi a Třincem se za nerozhodného stavu 1:1 na zápasy stěhuje do Slezska. Ve vyprodané Werk areně se Oceláři budou snažit přiblížit zisku pátého mistrovského titulu v řadě, v jejich sestavě ale už bude chybět nejvytíženější hráč play off Martin Marinčin. Slovenský reprezentační obránce se zranil ve středečním zápase a sezona pro něj skončila.

Dvaatřicetiletý bek si odnesl ze souboje s kapitánem Dynama Lukášem Sedlákem a pádem na mantinel prasklý dvanáctý obratel. »Je to velká ztráta, Marin hraje velkou porci minut. Máme ale další kluky, kteří ho (v zápase) výborně nahradili. V play off hráči odpadají, my máme dost široký kádr. Každý jeden kluk v kabině toho odehrál v play off spoustu, zvládneme to,« řekl útočník David Cienciala po středečním utkání.

Marinčin, který v play off odehrál v průměru 23:48 minuty v každém zápase, na marodce doplnil obránce Jakuba Jeřábka. Český reprezentant se vážně zranil v závěru základní části extraligy. Problémy s ramenem má i útočník Martin Růžička, jenž týmu pomohl k postupu do finále přes Spartu, proti Dynamu ale ještě nenastoupil.

Třinec ve středu prohrál v Pardubicích 3:6 a podruhé v sezoně inkasoval šest branek. Oceláři jsou ale přesvědčeni, že jejich výkon v dalších utkáních to nepoznamená. „Vůbec nám to nevadí. Máme bod, za něj jsme rádi a jedeme zpátky do Třince,“ podotkl Cienciala. »V play off je jedno, kolik dostanete gólů. Prohrajte, prohrajete. Vyhrajete, vyhrajete. A je jedno, zda je to o gól (nebo o tři). Těšíme se na další zápasy. Připravíme se a zregenerujeme,« doplnil jej obránce Tomáš Kundrátek.

Pardubice po porážce v prvním utkání finálové série podaly ve druhém duelu lepší výkon a dokázaly srovnat stav. Teď se budou snažit na tento výkon navázat v Třinci, kde vyhrály tři z posledních čtyř vzájemných zápasů. Poslední duel 1. března ale prohrály 3:4 po samostatných nájezdech.

»Musíme dál hrát náš hokej, to je hlavní úkol,« řekl útočník Martin Kaut k pokračování série. »Je super, že jsme ve středu dokázali vyrovnat a dokázali jsme si, že góly dát můžeme. Pořád jsme ve válce, chceme vyhrát každý zápas,« uvedl Jan Mandát.

Obě víkendová utkání v Třinci začnou v 17.00, v neděli navíc pokračuje i barážová série mezi Vsetínem a Kladnem.

(koz, čtk)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy