Zadina oznámil rezignaci a už není trenérem Pardubic. Přijde Hořava?

Hokejová extraliga hlásí první trenérskou změnu v novém ročníku. A velmi překvapivou! Počínaje dneškem už totiž není hlavním trenérem jednoho z hlavních favoritů na titul, pardubického Dynama, Marek Zadina, který oznámil klubu svoji rezignaci.

Dvaapadesátiletý kouč vedení klubu očividně překvapil. »Marek Zadina měl plnou podporu vedení klubu. To se snažilo realizační tým vhodně doplnit. Marek nás mezitím svým rozhodnutím zaskočil, ale plně ho respektujeme,« citovaly internetové stránky pardubického klubu sportovního ředitele Petra Sýkoru. »Marek vždy dělal to, o čem si myslel, že je nejlepší pro A-tým. Od svého nástupu byl ve velmi obtížné pozici. I své působení v Dynamu zakončil rozhodnutím, o němž si myslel, že je nejlepší pro tým. Přeji Markovi vše nejlepší do budoucích angažmá a věřím, že naše cesty se časem znovu spojí,« dodal Sýkora.

»Vždy jsem Dynamu dával všechno a doufám, že tak se tu na mě bude vzpomínat. Start do sezony nebyl z herního pohledu ideální a já věřím, že můj odchod tým oprostí od tlaku, pod kterým byl, a poslouží jako správný impuls. Přeji si, aby se Dynamu dařilo,« připojil Zadina.

Pardubický tým je momentálně v tabulce druhý za vedoucím Litvínovem, ovšem vedení bylo podle médií nespokojené s herním projevem hvězdami nabitého mužstva, a proto údajně oslovilo Miloslava Hořavu. Zkušený kouč, který naposledy působil na střídačce Sparty, měl rozšířit realizační tým. Nyní je pravděpodobné, že se stane dokonce hlavním trenérem.

Pardubice se v extralize představí v pátek doma s Libercem, do utkání Ligy mistrů s Lahti povede Dynamo sportovní manažer B-týmu Václav Baďouček.

Zadina je bývalým hráčem i mládežnickým trenérem Dynama. Do klubu se vrátil po úspěšném angažmá v Třinci jako asistent Radima Rulíka a později Václava Varadi. Po jeho nečekaném odvolání převzal pozici hlavního trenéra 18. ledna 2024. Následně tým v 42 extraligových utkáních dovedl k 30 výhrám. Další dvě přidal v úvodu sezony v zápasech Ligy mistrů. Výrazně se podepsal pod nový extraligový rekord v počtu získaných bodů v základní části soutěže. V play off však na nejvyšší stupeň nedosáhl, když v těsné finálové bitvě padl s třineckými Oceláři a bral stříbro.

(koz)

Marek

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy