Vše do sebe krásně zapadá jako mozaika, libuje si kouč vedoucí Slavie

Tvrdá práce a neviditelná dřina – to vše stojí podle kouče Slavie Jindřicha Trpišovského za suverénním vedením jeho týmu v tabulce Chance ligy. Před mistrovskou Spartou mají po nedělní výhře 2:1 na horké jablonecké půdě šestibodový náskok, navíc v 11 zápasech ztratili body jen jednou, po remíze na Slovácku hned v úvodním dějství.

»Jsme maximálně spokojení, že máme vítězství a tři body. Měli jsme velký respekt, řadili jsme ten zápas náročností na úroveň utkání před ním. Jsou to vydřené tři body, ale kvalitou zasloužené,« uvedl Trpišovský pro klubový web

Pro skvěle hrající Jablonec měl jen slova chvály. »Potvrdil, že jeho výsledky nejsou náhodné a právem patří ke špičce ligy. Hráči na hřišti říkali, jak náročné to bylo. Byl to opět evropský zápas ve velké intenzitě. Místy to bylo hodně nahoru dolů, tak to mám rád a věřím, že diváci taky. Možná by mu slušelo víc než tři góly,« přemítal slávistický kouč.

Čtěte také: Jeden suverén v čele, druhý »suverén« na chvostu. Liga má specifickou tvář

Pochválil i sudího Karla Roučka, který je znám tím, že nechává hře volný průběh, a tentokrát netasil ani jediné žluté napomenutí. »Před zápasem jsme se bavili o tom, že rozhodčí často nechává situace tělo na tělo pokračovat. To je něco, co prosazuji už delší dobu. Obecně by bylo skvělé, kdyby se zápasy méně přerušovaly. Kontakty tělo na tělo musíte zvládnout. Samozřejmě, byly tam fauly, například na Filipa Prebsla. Rozhodčí ale nastavil určitý trend, na který hráči reagovali a sami tomu přispěli. Díky tomu bylo minimum přerušení. Takto by měla utkání vypadat. Byl to velmi tvrdý zápas plný soubojů, protože Jablonec má fyzicky silné hráče. Je důležité tyto souboje ustát a převrátit je ve svou výhodu. Rozhodčí odvedl skvělou práci, což pomohlo celkovému průběhu zápasu. Někteří naši hráči, kteří odehráli 90 minut, toho mají opravdu dost. Utkání nás stálo hodně sil,« připojil Trpišovský.

Úchvatnou ligovou bilanci svého týmu odmítá podrobněji řešit. »Budu se opakovat, ale soustředili jsme se hlavně na to, jak těžký zápas nás čeká. Hráli jsme venku proti týmu, který má velkou kvalitu,« uznal Trpišovský a dodal: »Liga je plná kvalitních týmů a konkurence velká. Ale nic to zatím neznamená, protože je před námi ještě spousta zápasů. Za vším stojí týmová práce. Všichni hrají skvěle a dělají, co mají. Táhneme za jeden provaz, je to o týmovosti. Samozřejmě je tam i ta tvrdá práce, neviditelná dřina. Kluci ji znovu ukázali, když v závěru utkání k bránění přidali i celkovou kvalitu. Všechno do sebe krásně zapadá jako mozaika.«

(koz)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy