Velký třesk na Slovácku. West už po debaklu v Liberci není trenérem A-týmu

Roman West nevydržel na lavičce fotbalistů prvoligového Slovácka ani půl rok. Poté, co v létě nahradil dlouholetého lodivoda Martina Svědíka, byl odvolán po 13. dějství, kdy klub z Uherského Hradiště inkasoval čtyři branky v Liberci.

Vedení Slovácka na svém webu uvedlo, že Westovým prozatímním nástupcem bude asistent Jan Palinek. S okamžitou platností skončil u osmého celku Chance ligy také kondiční kouč Aleš Buzek.

»V první řadě chceme trenérům poděkovat za odvedenou práci pro klub. Věřili jsme, že toto spojení bude fungovat a že tým se podaří výsledkově i herně zvednout. Nicméně v tuto chvíli cítíme, že situace není optimální, a proto jsme se rozhodli Romana Westa odvolat. Do doby, než bude pozice hlavního trenéra obsazena, povede tým asistent Jan Palinek,« vysvětlil ředitel Slovácka Petr Pojezný.

West přišel do klubu začátkem roku 2024, kdy převzal beznadějně poslední tým slováckého dorostu. S týmem do 19 let osmkrát v řadě v jarní části soutěže vyhrál a nakonec dorost Slovácka v nejvyšší soutěži s předstihem zachránil. To mu vysloužilo angažmá u A-týmu, kde sice obral o body po dvou remízách vedoucí Slavii i mistrovskou Spartu, ale zároveň se mužstvo pod jeho vedením potýkalo s nízkou produktivitou. Ve 12 ligových zápasech vstřelilo pouze osm branek, což je po beznadějně posledních Českých Budějovicích nejméně v soutěži.

(koz)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy