Ve fotbalové lize se odkládají zápasy. Důvod? Play off evropských soutěží

Zápasy 6. kola první fotbalové ligy mezi Viktorií Plzeň a Sigmou Olomouc i Mladou Boleslaví a pražskou Slavií, které se měly uskutečnit v neděli 25. srpna, byly odloženy. Ligová fotbalová asociace vyhověla žádostem obou domácích týmů, které na základě účasti v závěrečné fázi předkol evropských pohárů měly právo si duel přesunout na jiný termín, čehož oba týmy využily.

»O stanovení nového termínu utkání budeme fanoušky informovat. Prodej vstupenek na toto utkání je v tuto chvíli pozastaven. Již vydané vstupenky budou samozřejmě platit i na nový termín tohoto zápasu,« napsala Viktoria na svých stránkách.

Možnost přeložit si utkání nejvyšší domácí soutěže, které je na programu mezi prvním a odvetným zápasem play-off kvalifikační fáze evropských pohárů, mají české kluby už druhou sezonu a nepotřebují k tomu ani souhlas soupeře. Duel je odložen na nejbližší možný volný termín, který nebude v rozporu s mezinárodním kalendářem FIFA nebo programem domácího poháru. Nejpozději však musí být sehrán do konce kalendářního roku.

Viktoria Plzeň bude usilovat o postup do Evropské ligy, Mladá Boleslav do Konferenční ligy. V play off je i Slavia, již čeká boj o Ligu mistrů s francouzským Lille, a tedy do Boleslavi, ovšem z rozhodnutí domácího klubu, cestovat nebude. Stejné právo pro odklad zápasu 6. kola nejvyšší soutěže má v současnosti také Sparta, která se stejně jako Slavia kvalifikovala do závěrečné fáze předkol Ligy mistrů.

V tomto ročníku byl zatím kvůli evropským pohárům odložen jeden zápas. Ostravský Baník v neděli 4. srpna nesehrál slezské derby v Karviné, protože ho čekalo úterní cestování do Kodaně, kde ve středu hrál první duel třetího předkola Konferenční ligy s tamním FC. Ostravští nakonec z dvojutkání vyšli jako zklamanější tým, když v odvetě ve Vítkovicích vypadli po nezvládnutém penaltovém rozstřelu.

(koz)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy