Vášeň pro sport podporuje cestování na prázdninové výlety a utrácení v Číně

Přibližně dva měsíce po skončení olympijských her v Paříži je nadšení Číňanů pro sport příčinou zvýšeného cestování a spotřeby během týdenního státního svátku, kdy se na sportovištích rojí množství návštěvníků, aby se zúčastnili různých sportovních aktivit nebo je sledovali.

O svátku, který trvá od 1. do 7. října, zaznamenal jezdecký klub v Čchang-čchunu, hlavním městě severovýchodní čínské provincie Ťi-lin, zdvojnásobení počtu rezervací na více než 100 kurzů denně.

»Kromě místních obyvatel, kteří na jezdecké kurzy přivádějí své děti, přijíždí za jízdou na koni i mnoho turistů a milovníků koní z jiných částí Číny,« uvedl manažer klubu Čang Ťien-pcheng.

Wang Tchien-jü oblečený do jezdecké výstroje trénoval pod vedením trenéra ovládání uzdy a přeskakování překážek na koni.

»Chci využít dovolenou ke zdokonalení svých jezdeckých dovedností a také si užít zdejší podzimní krajinu a výborné jídlo. Tato zkušenost mě obzvlášť naplňuje a těší,« řekl Wang z provincie Che-nan.

V srpnu vydala čínská Státní rada pokyny na podporu kvalitního rozvoje spotřeby služeb, včetně rozšiřování sportovních zařízení, podpory rozmanitých sportovních akcí a prohlubování pilotních projektů na podporu výdajů spojených se sportem.

Zatímco Zakázané město a Velká čínská zeď zůstávají ikonickými atrakcemi Pekingu, novými horkými místy se během prázdnin staly městské Národní tenisové centrum a park Shougang, kde se koná China Open 2024 a World Table Tennis China Smash, které přilákaly fanoušky tenisu a stolního tenisu, mezi jejichž nejpopulárnější hvězdy patří olympijští vítězové Čeng Čchin-wen a Sun Jing-ša.

Lidé sledují turnaj World Table Tennis (WTT) 2024 China Smash v parku Shougang v Pekingu, Čína, 3. října 2024. FOTO – Xinhua/Zhang Chenlin

V okrese Žung-ťiang, rodišti venkovské superligy Kuej-čou, známé také jako »Cchun Čchao« v jihozápadní čínské provincii Kuej-čou, se čínští a zahraniční amatérští hráči během svátku zúčastnili 19 fotbalových zápasů.

»Venkovská superliga poskytuje dobrou platformu a příležitost pro fotbalové fanoušky z celé země a dokonce i z celého světa a umožňuje lidem zamilovat si fotbal,« řekl Wu Te-čchao, turista z provincie Che-nan, který se na zápasy přijel podívat již podruhé.

Long Antong, který provozuje gril na nočním trhu nedaleko stadionu, uvedl, že počet turistů během letošních prázdnin prudce stoupá a jeho příjmy vzrostly desetkrát více než obvykle.

Podle statistik pomohly fotbalové zápasy přilákat do kraje během prázdnin od 5. října 380 000 turistů, což je meziročně o 30,67 % více. Celkové příjmy z cestovního ruchu se meziročně zvýšily o 26,78 procenta na více než 460 milionů jüanů (asi 65,6 milionu amerických dolarů).

Fotografie z leteckého dronu pořízená 5. října 2024 ukazuje turisty účastnící se soutěže terénních vozidel ve Světovém tajemném městě Karamay v okrese Urho v Karamay v severozápadní čínské Ujgurské autonomní oblasti Sin-ťiang. FOTO – Xinhua/Min Yong

Podle plánu rozvoje sportu v Číně na období 2021-2025 se předpokládá, že celková produkce sportovního průmyslu v zemi do roku 2025 dosáhne 5 bilionů jüanů, přičemž individuální spotřeba související se sportem přesáhne 2,8 bilionu jüanů.

V lize Alxa v severočínské autonomní oblasti Vnitřní Mongolsko navštívilo 1. října festival Alxa, každoroční pouštní kulturní akci s tematikou terénních vozidel, 123 300 turistů, což je meziročně o 23,3 % více. Během svátku se zde konaly také cyklistické závody a turistické akce.

»Festival se stal renomovanou značkou pro terénní závody doma i v zahraničí a ikonou, která vyzdvihuje místní specifika Alxy,« uvedl Liou Te-cchuej, zástupce šéfa ligy.

(Xinhua)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy