Už je to uděláno, už je to hotovo… Letáček do Getafe!

Velký přestup z české fotbalové ligy je definitivně upečen! Pětadvacetiletý brankář Jiří Letáček přestoupil z Baníku Ostrava do španělského Getafe, kde podepsal čtyřletou smlouvu. Finanční náležitosti kontraktu ani jeden z klubů nezveřejnil. 

»Taková nabídka může přijít jednou za život. Lety po ní z pochopitelných důvodů skočil, asi málokterý hráč z naší ligy by odolal možnosti jít do Španělska s vidinou toho, že si zahraje La Ligu. Nesmírně lákavé pro hráče, velice zajímavé ekonomicky, ale i reputačně pro klub. Nejsme pod tlakem toho, že bychom museli prodávat za každou cenu hráče z osy mužstva, ale tento transfer přesně zapadá do kategorie těch, které dávají smysl pro všechny strany. Je to navíc důkaz o tom, že jsme v Baníku schopni pracovat s hráči a posouvat jejich výkonnost výše, i na úroveň nejlepších evropských soutěží. Dává nám to i zpětnou vazbu v tom, že cesta, kterou jsme se vydali, je správná i efektivní. Přejeme Letymu hodně štěstí ve Španělsku a nikde není psáno, že se třeba za nějaký čas naše cesty zase nespojí,« citovaly internetové stránky Baníku šéfa sportovního úseku Luďka Mikloška.

Letáček do Baníku přišel v letní pauze 2022 z rodných Pardubic a odchytal 41 ligových utkání. Ostravským pomohl ke čtvrtému místu a k postupu do předkola UEFA Konferenční ligy v první sezoně, kdy zastával roli jedničky. »Odcházím za svým snem, ale strašně rád se sem budu vracet. Bez Baníku bych ten krok rozhodně neudělal,« uvedla nová posila Getafe.

To obsadilo v minulém ročníku nejvyšší španělské soutěže dvanáctou příčku a patří mezi tradiční účastíky La Ligy. Nebývá však zvykem, že do tak zvučných týmů přestupují čeští hráči z jiného týmu než z elitní trojice Sparta, Slavia, Plzeň. O to větší to je pro Baník terno…

(koz)

FOTO – fcb.cz

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy