To bude válec! Kapitán mistrů světa Červenka posílí Pardubice

Už tak silný kádr hokejových Pardubic se dočkal pro příští sezonu velké posily. Je jí kapitán mistrů světa z Prahy a dvojnásobný světový šampion Roman Červenka. Stal se tak druhou letní posilou po Jiřím Smejkalovi. Zdá se, že hlavní extraligový favorit pro příští sezonu je zcela evidentní!

Červenka se v kádru potká s dalšími dvěma mistry světa z letošního roku – Lukášem Sedlákem a Liborem Hájkem. Dá se předpokládat, že s prvním jmenovaným naváže na úspěšnou spolupráci v jednom útoku. »Roman do týmu přinese obrovské zkušenosti z velkých zápasů,« uvedl na klubových stránkách majitel Dynama Petr Dědek.

Osmatřicetiletý Červenka se přesouvá zpět do vlasti ze Švýcarska, kde strávil osm sezon a kde během 362 zápasů nasbíral neuvěřitelných 404 kanadských bodů. V týmu Rapperswil-Jona, kde rovněž plnil roli kapitána, přitom měl smlouvu ještě pro nadcházející ročník.

V extralize naskočil naposledy 21. března 2016 za Chomutov. Celkem v tuzemské elitní soutěži odehrál 358 zápasů, v nichž si připsal 318 kanadských bodů. Kromě dvou zlatých medailí z mistrovství světa (2010 a 2024) získal Roman Červenka také extraligový titul (2008 se Slavií Praha), v KHL Gagarinův Pohár (2015 s Petrohradem) a zkušenosti má i s NHL – za Calgary Flames naskočil v sezoně 2012/13 k 39 zápasům.

Pardubice, které nyní začínají kvalitou hráčského kádru připomínat válec, sní o extraligovém titulu a narušení hegemonie Třince. Právě pětinásobný šampion je dvakrát po sobě v play off zarmoutil – coby dvojnásobného krále základní části. Loni se Oceláři radovali v semifinále, letos ve finále. »Je to nová výzva. Potřebuji pomoci naplnit cíle, které tady jsou,« uvedl dnes Červenka.

(koz)

FOTO – hcdynamo.cz

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy