Sparta zná soupeře: ve třetím předkole ji čeká rumunský mistr FCSB

Fotbalisté pražské Sparty znají soupeře pro třetí předkolo Ligy mistrů. Je jím bývalá Steaua Bukurešť, dnešní FCSB, mistr Rumunska. Vítěz si zahraje play off o účast v milionářské soutěži soutěží, poraženého čeká čtvrté předkolo Evropské ligy.

Sparta si postup zajistila již v úterý, kdy doma před vyprodanou epet ARENOU zdolala irský Shamrock Rovers 4:2 a po výhře 2:0 v Dublinu slavila jasný postup. Na soupeře do další fáze si však musela počkat do dalšího dne. »Soupeře neřešíme. Už jsme si v minulé sezoně přáli Liverpool, a víte, jak to dopadlo. Proto si raději jen počkáme na zítřek,« říkal po včerejším duelu na Letné zaskakující kapitán Letenských David Pavelka. I v narážce na dva debakly Sparty v osmifinále Evropské ligy z minulé sezony…

Tuto soutěž Pražané letos hrát nechtějí. A zbývá jim vyřadit dva soupeře v kvalifikaci o Ligu mistrů. Tím nejbližším bude FCSB. Rumunský tým sice před týdnem jen remizoval doma s Maccabi Tel Aviv 1:1, ale dnes na neutrální půdě v Budapešti zvítězil 1:0 gólem z 90. minuty. Izraelské týmy totiž nemohou z bezpečnostních důvodů kvůli válečnému konfliktu s Palestinou hrát domácí zápasy ve své vlasti.

A v Maďarsku dnes vše vypadalo, že se půjde do prodloužení, jenže Daniel Popa vyslal »last minute« přihrávku do vápna na střídajícího Belgičana Williama Baetena a ten poslal rumunského mistra na Letnou. Tam se představí již v úterý.

Mimochodem, rumunský klub v roce 2016 vyřadil Spartu ve stejné fázi kvalifikace Ligy mistrů po remíze 1:1 na Letné a domácím vítězství 2:0. O jeden ročník později vypadla ve 3. předkole s FCSB také Plzeň.

(koz)

FOTO – sparta.cz

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy