Sparta v Lize mistrů, díl č. 2. Atmosféra je dobrá, hlásí Letenští i po pátečním fiasku

Zápas číslo dvě čeká fotbalisty Sparty v základní fázi Ligy mistrů. Po skvělé výhře tuzemských šampionů při vstupu do soutěže všech soutěží, kdy doma zdolali 3:0 Salcburk, tentokrát nebudou Letenští favority ani omylem. Čeká je v úterý od 18.45 duel na půdě druhého týmu předešlého ročníku německé ligy Stuttgartu.

Zítřejší soupeř Sparty začal »milionářskou« soutěž prohrou 1:3 na půdě obhájce trofeje Realu Madrid. V sobotní generálce Stuttgart v domácí soutěži remizoval ve Wolfsburgu 2:2, čímž byl rozhodně v lepším rozpoložení než Pražané, kteří doma nečekaně podlehli 2:3 Olomouci a připsali si první soutěžní prohru v sezoně.

»Za celý tým můžu říct, že atmosféra je dobrá. Na základě jednoho prohraného zápasu se určitě nemění. Porážka není nikdy příjemná, ale musíme se s ní vyrovnat. Máme třináct výher, dvě remízy a jednu porážku. To hovoří za vše,« uvedl na klubovém webu obránce Martin Vitík.

»Stuttgart jsem viděl především v zápase s Realem Madrid. Tým je velmi silný, měl tři tutové šance. Za poslední dva roky udělali velký progres. Čeká nás rychlostně, silově i technicky vybavený celek. Jsme si vědomi, že to nebude to jednoduchý zápas. Vnímáme jejich kvalitu, ale chceme se soustředit sami na sebe. Hrajeme Ligu mistrů. Proti nám budou stát daleko lepší ofenzivní hráči než v české lize. Proto jsem rád, že v této soutěži jsme,« dodal Vitík.

»Nepanikaříme kvůli tomu, že jsme prohráli jeden zápas. Musíme pokračovat v tom, co jsme začali, a ne věšet hlavy. Porážky k fotbalu patří,« dodal kouč Sparty Lars Friis.

V evropských pohárových soutěžích se sparťané už střetli se šesti jinými německými celky. Bilance ze vzájemných duelů je přitom z jejich pohledu vcelku přijatelná: čtyři vítězství, pět remíz a čtyři porážky. Stuttgart Letenští porazili loni v přípravě 2:0. Tentokrát však budou spíše outsidery…

(koz)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy