Slavia veze tři body z Bulharska. Konečně přepsala historii

Pražská Slavia splnila roli favorita a při vstupu do hlavní fáze fotbalové Evropské ligy vyhrála na půdě bulharského mistra Ludogorce Razgrad 2:0. Může se tak těšit na další zápas soutěže, kdy již příští čtvrtek přivítá zvučnou značku – Ajax Amsterodam.

První šanci si vypracoval v 19. minutě domácí tým, jenže Rick zpoza vápna branku netrefil. Slavia postupně získala pevnější půdu pod nohama a zatlačila domácí do obrany. Ovoce sklidila až v 37. minutě, kdy se po Chorého přihrávce trefil z úhlu pod břevno Matěj Jurásek.

Ačkoli ve druhém poločase zásah Jana Bořila kvůli ofsajdu neplatil, nakonec přece jen červenobílí připojili pojistku v podobě branky střídajícího Mojmíra Chytila v 65. minutě. Slavia nepřipustila tlak bulharského celku a ukázala, že je skutečně vyspělým evropským týmem…

Červenobílí navázali na týden starý trumf Sparty v Lize mistrů (3:0 proti Salcburku) a hlavně přepsali historii v podobě nepříznivých výsledků tuzemských celků na bulharské půdě.

Považte, že české týmy se v Bulharsku už představily osmkrát, ale byly z toho jen dvě remízy a šest porážek. Sama Slavia hrála na bulharské půdě dvakrát, a kromě toho, že tam ani jednou nezvítězila, nedokázala navíc skórovat. Až dodneška, kdy se ukázalo, že její tým má skutečně evropské parametry. A navíc skvělou obrannou fázi.

Deváté čisté konto v sezoně? To hovoří za vše! A v domácí lize jen jeden inkasovaný gól, to je až neuvěřitelná bilance. Slávističtí fanoušci mají být nač hrdi…

* * *

Ludogorec Razgrad – Slavia Praha 0:2 (0:1)

Branky: 37. Jurásek, 65. Chytil. Rozhodčí: Brisard – Auger, Drouet – Wattellier (video, všichni Fr.). ŽK: Pedro Naressi, Caio Vidal – Chorý, Diouf, Bořil.

Ludogorec Razgrad: Padt – Witry, Verdon, Almeida, Son – Pedro Naressi (66. Čočev), Cruz, Piotrowski (74. Duarte) – Caio Vidal (74. Marcus), Duah (66. Camara), Rick (83. Rusev). Trenér: Zachari Sirakov.

Slavia: Kinský – Holeš, Zima, Bořil – Wallem, Oscar, Zafeiris (81. Prebsl), Diouf (74. Zmrzlý) – Jurásek (60. Lingr), Provod (81. Michez) – Chorý (60. Chytil). Trenér: Jindřich Trpišovský.

(koz)

FOTO – slavia.cz

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy