Skvělé! Plzeň získala bod za pět minut dvanáct a český koeficient roste

Neuvěřitelný závěr předvedli fotbalisté Viktorie Plzeň v závěru svého úvodního duelu v základní fázi Evropské ligy! Pecka! Něco, nač se bude vzpomínat. Ačkoli na půdě čtvrtého týmu bundesligy ještě v 86. minutě prohrávali 1:3, vezou si z Frankfurtu bod!

Eintracht vedl 3:1 po trefě Rasmuse Kristensena z 68. minuty po dobře zahraném rohu domácích, které podporoval vyprodaný stadion. Ale pak se cifry obrátily. V 86. minutě Václav Jemelka poslal do vápna odražený balon po dlouhém autu, na zadní tyči ho následně na hranici ofsajdu uklidil do sítě svou první brankou v plzeňském dresu Prince Adu.

Jen planá naděje? Kdepak. V nastaveném čase se hrdinou stal sám Jemelka, který využil zmatku ve vápně a narval balon do sítě. Viktoria veze z Frankfurtu remízu 3:3 a všichni fanoušci českého fotbalu mohou mít velikánskou radost.

Plzeňští na půdě favorita podtrhli vydařené vstupy Sparty a Slavie do evropských soutěží. Letenští v Lize mistrů porazili minulý týden 3:0 Salcburk před vyprodanou epet ARENOU, červenobílí včera v Bulharsko zdolali tamního mistra Ludogorec Lazgrad 2:0. Český koeficient tak dál roste jako houby po dešti!

* * *

Eintracht Frankfurt – Viktoria Plzeň 3:3 (1:1)

Branky: 38. Ekitiké, 62. Dina Ebimbe, 68. Kristensen – 41. Šulc, 86. Adu, 90.+3 Jemelka. Rozhodčí: Balakin – Berkut, Matyaš (všichni Ukr.) – Pairetto (video, It.). Bez karet. Diváci: 56 500.

Frankfurt: Santos – Kristensen (85. Collins), Tuta, Theate, Nkounkou – Knauff (60. Dina Ebimbe), Schirí, Dahúd (71. Larsson), Marmúš – Ekitiké (71. Bahoya), Matanovič (60. Šajbí). Trenér: Dino Toppmöller.

Plzeň: Jedlička – Cadu (82. Jirka), Dweh, Markovič, Jemelka, Havel – Červ (76. Sojka), Kalvach (82. Panoš), Šulc – Adu, Vydra (71. Vašulín). Trenér: Miroslav Koubek.

(koz)

FOTO – fcviktoria.cz

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy