Rrahmani v Praze. »Přestup do Sparty je velký krok v mé kariéře,« řekl

Fotbalová Sparta by zítra měla oficiálně oznámit příchod nové posily do útoku. Z Rapidu Bukurešť přichází kosovský útočník Albion Rrahmani. Třiadvacetiletý forvard se v týmu setká se svým krajanem a bývalým spoluhráčem Ermalem Krasniqim.

Rrahmani podle informací serveru isport.cz před odletem na letišti Băneasa řekl pár slov: »Děkuju příznivcům Rapidu a všem, co v klubu pracují. Jediné, co chybělo, byla trofej. Přestup do Sparty je velký krok v mé kariéře a jsem rád, že ho mohu udělat.«

»Kosovský útočník se ústně dohodl na smlouvě s pražskou Spartou, která ve třetím kvalifikačním kole Ligy mistrů vyřadila FCSB celkovým skóre 4:3 a bude hrát o místo ve skupině se švédským Malmö,« napsal rumunský Sport již včera. Podle jeho informací má Sparta zaplatit rumunskému klubu pět milionů eur a kromě toho si tým vlastněný Danem Șucuem a Victorem Angelescuem ponechá i patnáctiprocentní podíl z budoucího přestupu.

To by z Rrahmaniho, o nějž v létě usilovala i konkurenční Slavia, udělalo nejdražší nákup historie české ligy. Podle serveru inFotbal.cz však bude částka nižší – 4 miliony eur (100 milionů Kč). Takovouto sumu už dala Slavia za Nicolae Stanciua, Davida Zimu a Tomáše Chorého.

Sparta má v útoku přetlak, ale Rrahmaniho příchod neznamená, že by kdokoli z aktuálního kádru odešel. Spekulovalo se zejména o zájmu o Jana Kuchtu, jedničku na hrotu z posledních sezon. V posledních zápasech se ale na jeho pozici střídali Indrid Tuci a Victor Olatunji.

Letenští mají navíc zájem o levého wingbeka Marcose Lópeze z Feyenoordu Rotterdam. Čtyřiadvacetiletý Peruánec by mohl nahradit dlouhodobě zraněného Imanolu Garcíu, který si před týdnem na Bohemce (1:2) poranil křížový vaz a sezona pro něj skončila. Vzhledem k tomu, že s Jaroslavem Zeleným se počítá do stoperské trojice, kde mu to i víc sedí, nemá klub de facto žádnou alternativu k levákovi Matěji Rynešovi. V sobotu při výhře 2:1 v Jablonci na této pozici hrál – přes nohu – pravák Tomáš Wiesner. Lópezův přestup měl údajně posvětit i Brian Priske, stávající kouč Feyenoordu, který s Peruáncem po příchodu ze Sparty do Nizozemska nepočítá. Zájemců o služby Lópeze je však více…

(koz)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy